Zadlužený Peterkův Šlágr: SOUD VYŘKL ORTEL | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zadlužený Peterkův Šlágr: SOUD VYŘKL ORTEL

Židle pod Karlem Peterkou je pořádně rozkymácená.
Židle pod Karlem Peterkou je pořádně rozkymácená. (Foto Aha! – Karel Kopáč, vydavatelství A11)

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal do konkurzu populární hudební televizi Šlágr. Insolvenční návrh na sebe podala sama stanice řízená hudebníkem Karlem Peterkou (70). Vrcholí tak dlouhodobé finanční problémy, které stanice má.

Kvůli sporu s firmami České radiokomunikace a Czech Digital Group není televize od poloviny června schopna hradit své závazky a má zablokované účty. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku. Czech Digital Group chce od televize exekucí vymoci 19,3 milionu Kč. Vypnuli je Šlágr se loni dostal do sporu s Radiokomunikacemi, které ho kvůli dluhům vypnuly z pozemního vysílání. Na pomoc ihned přispěchal nyní už zesnulý mediální magnát Radim Pařízek (†67), který hudební kanál začal vysílat ve svém Multiplexu 24.

„Jsme první televize, která hraje písničky, které máte rádi: lidovky, dechovky, harmoniky, trampské a osvědčené šlágry,“ píše na na webových stránkách Šlágru. Jenže zatím není jasné, co se bude dít dál, zda lidé o oblíbené vysílání nepřijdou. Nekupují reklamu Investoři, jak stojí v odůvodnění soudu, upustili od spolupráce s televizí a nákupu reklamního času. Czech Digital Group podala už dříve na televizi insolvenční návrh, který soud letos v květnu zamítl. Navrhla také exekučně vymoci devatenáctimilionovou pohledávku. Šlágr má proto účty postižené exekucí a peníze, které na nich má, jsou zablokované. Postup Czech Digital Group a Českých radiokomunikací označila televize za koordinovaný a šikanózní. Zatím ale dál vysílá. Na dotaz deníku Aha!, co bude s televizí dál, šéf stanice Karel Peterka do uzávěrky dnešního vydání nereagoval.

Eva a Vašek se vrací do Ameriky. Hráli penzistům v Beskydech



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.