Po Krušných horách na kole, pěšky i autem: Tudy jezdil Rapl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Po Krušných horách na kole, pěšky i autem: Tudy jezdil Rapl

V roce 1940 začali Němci stavět u Rolavy na Sauersacku moderní důlní závod na těžbu cínových rud. Dřeli tam především muži z blízké Přebuzi, a váleční zajatci. Dolovalo v hloubce až 176 metrů a vyhloubilo se na 14 km chodeb.
V roce 1940 začali Němci stavět u Rolavy na Sauersacku moderní důlní závod na těžbu cínových rud. Dřeli tam především muži z blízké Přebuzi, a váleční zajatci. Dolovalo v hloubce až 176 metrů a vyhloubilo se na 14 km chodeb. (Foto Aha! – K. Moravcová, D. Malík, ara)

Ponurá atmosféra Krušných hor zlákala i filmaře. Naposledy se tam natáčel krimi seriál České televize Rapl. Vydejte se do míst, kde se odehrávaly příběhy drsného detektiva Kuneše, ztvárněného Hynkem Čermákem (48).

Celý příběh začíná převelením pražského komisaře Kuneše do Jáchymova. Kromě jiného má pomoct místním kriminalistům odhalit pachatele vražd. Policejní služebnu si v seriálu zahrála tamní radnice a právě od ní můžete výlet odstartovat. Na kole nebo po svých to bude pořádná makačka. Nejdřív pojedete do prudkého kopce, chvíli pak do menšího kopce, poté... zase do kopce. Vyjedete na Rýžovnu, kde stojí Kunešova seriálová chalupa. Další zastávkou může být Plešivec, tady v jednom z dílů hořel horský hotel. V Rolavě vás čeká trochu tajemna, stojí tam bývalá nacistická továrna Sauersack. I ta si v kriminálce zahrála, Kuneš tam našel ve vodní nádrži mrtvolu. Po pochmurném zážitku se jeďte osvěžit na Bublavu do nezaměnitelné restaurace Bleiberg na Olovněném vrchu. Výlet zabere určitě celý den, ale nebudete litovat.

Více najdete v tištěné verzi Aha! 24.6.2021



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.