Alpy jako na dosah: Fotograf pořídil úchvatné snímky velehor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Alpy jako na dosah: Fotograf pořídil úchvatné snímky velehor

Pohled na Watzmann, Bavorsko, ze šumavského Třístoličníku. Vzdálenost cca 140 km.
Pohled na Watzmann, Bavorsko, ze šumavského Třístoličníku. Vzdálenost cca 140 km. (Foto Lukáš Gallo, Josef Král)

Alpy na dosah ruky vyfotil v neděli při východu slunce Lukáš Gallo. Kvůli nádherným výhledům vstával ve čtyři hodiny ráno, aby byl už v šest hodin na vrcholu šumavského Třístoličníku.

Jasno meteorologové slibovali jen po ránu. „Foukal hrozný vítr a byla zima. Teploměr sice ukazoval jen minus osm stupňů, ale pocitově bylo tak 15 stupňů pod nulou,“ poznamenal Gallo. Východ slunce se vyvedl. „Bylo jasno a velká viditelnost. Jako první jsem fotil rakouský Dachstein při červáncích. To zrovna slunce vycházelo, bylo asi tři čtvrtě na osm. Německý Watzmann je focený asi o půl hodiny později,“ popsal fotograf. Sotva úchvatné snímky vznikly, zatáhlo se, přišla inverze a vše se zahalilo do mlhy.

„Na Třístoličník jezdím často. Za dobrých klimatických podmínek jsou tam skvělé výhledy do Německa i Rakouska. Navíc je přístupný bez velké námahy. Parkoviště je jen několik set metrů daleko. Když chci být při východu slunce na vrcholcích jiných kopců, musím se leckdy brodit po pás ve sněhu i několik hodin,“ dodal Gallo.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.