Fatální chyba ve StarDance: Hlasy diváků neplatí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Fatální chyba ve StarDance: Hlasy diváků neplatí!

StarDance má kvůli koronaviru další problém.
StarDance má kvůli koronaviru další problém. (Reprofoto ČT)

Když BBC sestavovala pravidla pro StarDance, jimiž se musí řídit zbylé televize, které licenci na vysílání pořadu získaly, nikdo zřejmě nemohl počítat s vypuknutím pandemie, jež slušně zamíchala kartami. Pravidla se ovšem této výjimečné události neuzpůsobila, což za daných okolností dost komplikuje další působení některých soutěžících ve StarDance.

Kdo by si pomyslel, že největší problém s propuknutým covidem v soutěži Česká televize již vyřešila, má se na omylu. Tvůrci pořadu totiž narazili s hlasy, které byly posílány během posledního přímého přenosu soutěžícím, již se na parketu během 3. kola soutěže neukázali z důvodu podstupování karantény. Slova náhradního moderátora Aleše Hámy (48) tak bohužel nejsou zcela pravdivá. „Měli bychom zdůraznit jednu podstatnou věc, a to jsou divácké hlasy, které posíláte skrz mobilní telefon. Bude to tak i dnes, čiňte tak, podporujte své favority, protože to budou potřebovat. Ty vaše hlasy neskončí někde ve stoupě, ale budou přičteny příští týden,“ ubezpečoval minulou sobotu diváky Aleš Háma.

Nedá se svítit

Jenomže chyby v systému si všiml zpěvák Mirai Navrátil (29), jenž se minulého kola nemohl účastnit. Jak on, tak herečka Simona Babčáková (48), která též v sobotu netančila, o hlasy z tohoto večera pravděpodobně přijdou. Stejně tak i diváci o peníze, které za SMS dali. „Bohužel, protože jsme nebyli v přenosu, hlasy poslané během něj se nepočítají. To říkají pravidla BBC a nedá se svítit,“ prozradil na svém instagramovém profilu letošní soutěžící StarDance.

Diváci se tak pochopitelně bouří, a to nejen pro nespravedlivé jednání, ale i pro zbytečně investované peníze za zaslané hlasy. Bohužel se ale v takové situaci musí ČT odkazovat na předpisy BBC. I Česká televize je tak v tuto chvíli malým pánem. „Musíme se s každým nestandardním krokem zeptat v Londýně a jen tak něco nám neprojde. A moc se s tím nemažou,“ přiznal Marek Eben (63) během mimořádného večera.

Diváci se bouří kvůli Stardance! A první reakce modelky vězněné v Pákistánu

Video se připravuje ...

Že mají čeští tvůrci pořadu značně svázané ruce, přiznává i mluvčí ČT Karolina Blinková:  „Sobotní nestandardní díl proběhl podle pravidel BBC, majitele licence pořadu. Na přímou žádost ČT bylo povoleno nevyřazovací kolo, které muselo proběhnout dle platných regulí formátu,“ uvedla pro Blesk.

Jak se tedy Česká televize popasuje s následujícím večerem? „Známky od poroty i hlasy diváků za třetí kolo se připočtou v kole příštím. Diváci nyní mohou posílat hlasy všem párům v soutěži, tzn. devíti párům. Čtvrtý díl by již měl proběhnout jako soutěžní,“ cituje Blesk mluvčí ČT Karolinu Blinkovou. V takovém případě jsou však Mirai Navrátil i Simona Babčáková značně znevýhodněni. A kudlu do zad mohou dostat i podruhé. Pakliže by se situace opakovala a tito soutěžící se opět nemohli zúčastnit budoucích kol, StarDance pro ně skončí. Poslední taneční "život" by si tak měli šetřit až do konce. To ovšem nikdo nemůže ovlivnit...

Blesk Podcast: Jan Tománek promluvil o koronaviru ve StarDance

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.