Zásadní role Artura Štaidla: MUSEL SCHVÁLIT SERIÁL O MÁMĚ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zásadní role Artura Štaidla: MUSEL SCHVÁLIT SERIÁL O MÁMĚ

Natáčí se seriál o Ivetě Bartošové.
Natáčí se seriál o Ivetě Bartošové. (blesk)

Bez jeho souhlasu by to nešlo! Než se začala točit třídílná minisérie o životě jedné z nejslavnějších českých zpěvaček Ivety Bartošové (†48), museli mít tvůrci posvěcení od její rodiny. Hlavně od jejího syna Artura Štaidla (24)!

Už proto, že jediný zpěvaččin potomek se celých 7 let po tragické smrti maminky ode všeho, co mělo být s ní spojené, distancoval. „Bez souhlasu Artura bych do toho nikdy nešel,“ řekl deníku Aha! důrazně režisér a autor scénáře Michal Samir (35).

Ano řekla i maminka

„S Arturem jsme se sešli. Vysvětlil jsem mu svůj záměr, dal k nahlédnutí scénář, zodpověděl všechny jeho dotazy a on souhlasil,“ pokračoval režisér s tím, že k natáčení má souhlas i od Ivetiny maminky Svatavy (82) a sestry Ivany (55), která přišla na svět o patnáct minut dřív než její slavnější sestra. I ony se totiž objeví na obrazovce. Maminku ztvární Alena Mihulová (56), sestru-dvojče Eliška Křenková (31) a zesnulého tatínka Miroslav Hanuš (58). V Ivetu se pak převtělí Anna Fialová (26). „Je to pro mě velká výzva. Příběh Ivety je opravdu silný. Navíc je pro mě velmi důležité, že pan režisér má souhlas rodiny,“ řekla Aha! herečka, co všechno hrálo pro, aby vzala roli.

Štaidl v seriálu nebude

Postavy Artura ani jeho otce, muzikanta a podnikatele Ladislava Štaidla (†75), se přitom v seriálu neobjeví. Tvůrci se soustředili na příběh prosté dívky z Beskyd, které se splní sen – být slavná a milovaná. A pak o tohle všechno, čeho docílila, přijde. Třídílná série vzniká exkluzivně pro Voyo pod značkou Voyo Originál a její uvedení je naplánováno na příští rok.

Francie se loučí s Belmondem! A policie kvůli Ivetě vyhledala Rychtáře

Video se připravuje ...

Pokračování příště?

Děj minisérie Iveta končí smrtí Petra Sepéšiho (†25), s nímž Bartošová nazpívala Knoflíky lásky a další hity, jež odstartovaly její hvězdnou kariéru. Přesto si režisér a scenárista Michal Samir nechal podle zdrojů Aha! podepsat souhlas i od vdovce Josefa Rychtáře (63), kterého si Bartošová vzala až v roce 2013. A dokonce i od jejího »ochránce« Zdeňka Macury (47). Zřejmě si nechávají otevřená vrátka pro případné pokračování...

Přemluvil i babičku!

Tvůrci museli mít souhlas i zpěvaččiny maminky Svatavy (82). „Přijel nám to do Frenštátu říct vnuk Artur s tím, zda souhlasíme. Přivezl i podepsat papíry – souhlas s natáčením. Je to jeho vůle. Snad to bude pro něho dobré a já na to kývla,“ svěřila Aha! paní Svatava, kterou v seriálu ztvární Alena Mihulová (56). „To by šlo, navíc ji mám ráda,“ dodala Ivetina maminka s úsměvem.

Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.