Prezident Zeman v nemocnici: Co Hrad lidem tají?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Prezident Zeman v nemocnici: Co Hrad lidem tají?!

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman (Profimedia.cz)

O zdravotním stavu prezidenta vím, v nemocnici je po konzultaci s doktory a obavy nejsou namístě. To včera řekl premiér Andrej Babiš (67, ANO) k hospitalizaci hlavy státu Miloše Zemana (76). Šéf vlády si myslí, že by bylo lepší, kdyby Hrad prolomil mlčení, které trvá už dva dny.

Babiš promluvil o zdraví prezidenta v rádiu Impuls. „Nastoupil do nemocnice po konzultaci s lékaři. Není potřeba spekulovat, že pan prezident má nějaký problém,“ uvedl premiér. Hrad o Zemanově zdravotním stavu zatím mlčí, mluvčí Jiří Ovčáček ani včera neodpověděl na zaslané dotazy. „Bylo by lepší, kdyby pan mluvčí dal nějakou pozitivní zprávu. Nevím, já mu snad napíšu,“ dodal Babiš. O důvodech hospitalizace hlavy státu má informace i šéf Sněmovny Radek Vondráček (47, ANO), který je má od hradního kancléře Vratislava Mynáře (54).

„Na přání pana prezidenta tyto informace dále neposkytuji,“ napsal v SMS předseda dolní komory. To jeho kolega a šéf Senátu Miloš Vystrčil (61, ODS) žádné zprávy nemá. Nepovažuje to ale za nic nenormálního, protože případné úkoly, kdyby prezident nemohl vykonávat své povinnosti, by přešly na premiéra a předsedu Sněmovny.

S prezidentem v Lánech: Zeman bude zase volit ANO, hlas by hodil i ČSSD. A co vzkazuje Bartošovi?

Video se připravuje ...

Nejlepší péče

Za prezidentem byla včera na návštěvě i první dáma Ivana Zemanová (56), která jej v úterý doprovázela do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN), kde je hospitalizován. Podrobnosti k pobytu hlavy státu nechtěla prozradit ani mluvčí ÚVN Jitka Zinke. „Respektujeme zákon o zdravotních službách a zachováme mlčenlivost. Snažíme se každému pacientovi poskytnout tu nejlepší péči, samozřejmě tak i panu prezidentovi,“ vysvětlovala mlčení.

Václav Klaus
Na víkend doma?

V Ústřední vojenské nemocnici je od úterý také exprezident Václav Klaus (80). Ten byl poprvé hospitalizován už o víkendu kvůli problémům s vysokým tlakem a v úterý se do špitálu vrátil. „Podle ošetřujících lékařů by prezident Klaus mohl být z nemocnice propuštěn koncem týdne, takže víkend snad již bude trávit doma,“ uvedl pro Aha! Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

S prezidentem v Lánech: Zeman o Babišově reakci na odposlechy BIS

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
16. 9. 2021 • 06:24

Chudák Klaus takový sportovec a je na tom stejně s Milošem
Stejný ústav nikoliv prognosticky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.