HEREČKA ZDENKA PROCHÁZKOVÁ (†95): TAJNĚ MILOVALA KOSTKU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

HEREČKA PROCHÁZKOVÁ (†95): TAJNĚ MILOVALA KOSTKU!

Zdenka Procházková
Zdenka Procházková (Foto Aha! – Martin Hykl)

Rok co rok Zdence Procházkové (†95) nosili manželé Petr Kostka (83) a Carmen Mayerová (76) pugét růží a čokoládový dort. A představitelka staré Lídy Baarové v Renčově velkofilmu se z toho velmi těšila. Kostku totiž tajně milovala!

Letos v dubnu kvůli covidu mohli Kostkovi popřát herečce k jejímu jubileu ale jen po telefonu. „Zdenka už byla v domově pro seniory, kde jsme za ní také byli. Na její narozeniny se tam ale nesmělo. Bylo nám to moc líto,“ svěřila deníku Aha! Carmen a vůbec nezastírala, že zvlášť jejího manžela Petra měla oslavenkyně tuze ráda a moc si s ním rozuměla. „Připomínal jí manžela Karla Högera,“ řekla Mayerová na vysvětlenou.

Měli stejné charisma

Se svým prvním mužem, hercem Karlem Högerem (†67), žila Procházková 17 let. Přestože se kvůli jeho záletům rozvedli, nikdy ho nepřestala milovat. „Nejen vizáží, ale i pohledem, chováním, vzdělaností a sečtělostí mi Karla strašně připomíná Petr Kostka. Má stejné charisma. Tak trochu Kostku tajně miluji,“ prozradila Aha! potutelně Procházková před pěti lety a pochlubila se čokoládovým dortem a pugétem, který od Kostkových tehdy dostala.

Zemřela filmová Lída Baarová Zdenka Procházková (†95): Odmítla roli s Paulem Newmanem!

Video se připravuje ...

Moc přátel neměla...

Spřátelili se někdy před 40 lety, kdy se Zdenka vrátila z Rakouska, kde žila a pracovala. Začala pořádat po vlasti besedy i recitační večery, na které s ní často jezdili právě Petr s Carmen. „Rok co rok jsme pak Zdence chodili k narozeninám popřát domů. Dělalo jí to radost. Moc přátel tu už neměla,“ zavzpomínala Mayerová.

Takhle se točil kasovní trhák roku: Podívejte se na celý film o filmu Lída Baarová

Video se připravuje ...

Poslední sbohem

Manželé Kostkovi se chystají i na poslední rozloučení se Zdenkou Procházkovou. To se odehraje v úterý 7. září v kapli svatého Václava na Vinohradském hřbitově v Praze. Od 12 do 14 hodin budou moci lidé přijít, položit květiny, usednout a zavzpomínat, jako by šli na její poslední představení.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.