Milan Lasica (†81): Zneužili jeho smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Milan Lasica (†81): Zneužili jeho smrt!

Milan Lasica zemřel při závěrečné děkovačce.
Milan Lasica zemřel při závěrečné děkovačce. (Plus jeden deň, archiv)

Nečekaná smrt herce Milana Lasicy (†81) spustila na internetu lavinu lží! Třeba o tom, že mohl skonat v důsledku očkování proti koronaviru. Jiný hoax zase tvrdí, že byli spolu s Júliem Satinským (†61) spolupracovníky StB.

Slovensko se ještě ani nevzpamatovalo z Lasicovy nedělní smrti přímo na jevišti jeho divadla a internet už zaplavily »zaručené« zprávy o jeho smrti i minulosti. To donutilo rodinu k neobvyklému kroku.

Stát zasahuje

Aby zabránily šíření dezinformací, rozhodli se slovenské státní úřady i jeho příbuzní konat. „Se souhlasem jeho nejbližší rodiny můžeme zveřejnit, že byl dlouho léčený na problémy se srdcem a zemřel na jevišti z důvodů selhání srdce,“ oznámil na stránkách ministerstva zdravotnictví patolog Michal Palkovič. Ten společně s ministerstvem vyzval odpůrce očkování, aby úmrtí Milana Lasici nezneužívali.

Obrana policie

A aby toho nebylo málo, šíří se na sociálních sítích konspirační teorie, že Lasica i jeho dříve zesnulý kolega Satinský spolupracovali za minulého režimu s tehdejší Státní bezpečností. Na to ihned reagovala slovenská policie. „Oba byli považováni za prověřované, respektive nepohodlné osoby,“ napsali zástupci Policie SR. Reagovali tak na status Ludovíta Vicena, který na Facebooku zveřejnil fotku z Registračního protokolu agenturních a operativních svazků StB a poukázal na jména Milana Lasici a Júlia Satinského.

Zemřel Milan Lasica (†81): Odešel přímo na jevišti během děkovačky!

Video se připravuje ...

Jeho další zdravotní problémy

*Cukrovka a neuropatie
„Já nemůžu nosit boty bez ponožek, protože jako diabetik mám velmi citlivá chodidla,“ přiznává Lasica v knižním rozhovoru Všechno o mém otci, který s ním vedla jeho starší dcera Hana.

*Onkologické potíže
V roce 2017 ho museli operovat kvůli nebezpečným polypům na střevě. „Výrůstky byly geneticky dané a musely pryč,“ svěřila tehdy hercova manželka Magda Vašáryova.

Vdova Magda Vášáryová rozhodla:
Pohřeb bez státních poct!

A v absolutně nejužším kruhu... Tisíce Slováků chtělo kvůli úmrtí milovaného umělce vyhlásit státní smutek. Slovenská vláda nabídla pozůstalým možnost státního pohřbu se všemi poctami. Vdova Magda Vášáryová (72) to ale spolu s dcerami Hanou (40) a Žofií (39) odmítly. „Rodina se rozhodla tak, že se to má konat v absolutně nejužším kruhu, a to je třeba respektovat,“ řekl deníku SME ředitel bratislavského divadla Štúdio L+S Pavol Danišovič. Zatím není známo, kdy se obřad uskuteční.

Poslední poklona Milana Lasicy (†81): Video z posledních vteřin před smrtí

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.