SERIÁLOVÁ NOVINKA: M*A*S*H po česku s hvězdným obsazením | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

SERIÁLOVÁ NOVINKA: M*A*S*H po česku s hvězdným obsazením

Marek Němec bude jednou z hvězd seriálu
Marek Němec bude jednou z hvězd seriálu (Foto FTV Prima)

Sotva dotočil jeden seriál, naskočil do druhého! Marek Němec (40) alias doktor Hofbauer z Modrého kódu a Sestřiček se v chystané primácké novince s názvem 1. MISE převtělí ve vojenského lékaře. A to měl v úmyslu se seriály před třemi roky skoncovat...

Chtěl si zkusit žít skromně, a tak v roce 2018 vysvlékl plášť doktora Davida Hofbauera z Modrého kódu. „Neměl jsem čas na nic jiného, týdně jsem se učil kvanta textu a postupem času se postava Davida pod tíhou scénářů začala ohýbat, to jsem nechtěl,“ nechal se slyšet Němec, který za jeden natáčecí den v Rubavě inkasoval 10 tisíc korun. Peníze mu časem zjevně začaly chybět, takže se loni v září do role vrátil, byť v seriálu Sestřičky. Ten ale letos před prázdninami skončil výbuchem rubavské nemocnice.

Bez stálého příjmu ale herec nezůstane... Kreativní producent Ivan Vodochodský (58) teď potvrdil, že si Marek zahraje i ve zbrusu novém primáckém seriálu z prostředí vojenské polní nemocnice. M*A*S*H po česku sleduje výcvik 12 mladých lékařů určených pro nasazení do prestižního mezinárodního oddílu. „Jejich skupinu povedou Pavel Řezníček, našimi divačkami milovaný Marek Němec a Jan Dolanský, jehož partnerku si zahraje Kristýna Leichtová, kterou jsme pro tuto roli oslovili záměrně, protože už z Ohnivýho kuřete víme, jak skvěle mezi nimi funguje chemie,“ odhalil část obsazení Vodochodský. Seriál 1. MISE uvede televize Prima v hlavním vysílacím čase už letos na podzim.

Poslední díl seriálu Sestřičky: Romantika i katastrofický scénář!

Video se připravuje ...

V hlavní roli Dolanský

Z jednoho velkého projektu do druhého naskočil i Jan Dolanský (43). Aby mohl v novince hrát, musel nedávno umřít ve Slunečné. „Hraju plukovníka Hofmana, lékaře, který má za úkol vycvičit frekventanty pro vojenskou misi. Naším úkolem je z adeptů vybrat ty nejlepší. Budou podrobeni fyzickým i psychologickým testům. Baví mě to, mám na sobě uniformu, vůbec poprvé v životě. A díky seriálu jsem měl možnost si zastřílet, bylo to rozhodně zajímavé, ale myslím si, že sám bych se výcviku účastnit nechtěl,“ říká Jan Dolanský.

Velký návrat Leichtové

Natáčení seriálu 1. MISE je pro Kristýnu Leichtovou (35) prvním konstantním projektem po narození dcer Dorotky (3) a Rozárky (1). „Moje postava se jmenuje Alice Hofmanová. Na tuto roli jsem byla oslovena s tím, že budu točit s Honzou Dolanským a Markem Němcem. Ráda jsem přijala, je to pro mě záruka, že si zahraji,“ říká herečka.

7 pádů Honzy Dědka: Vlasáková a Dolanský o svatbě a domácnosti…

Video se připravuje ...

Tucet netuctových příběhů

Dvanáct osobností, dvanáct příběhů, ale jeden cíl: být jedním ze čtyř nejúspěšnějších, zasloužit se o místo v elitní jednotce a stát se součástí odvážné mise, na jejímž konci bude nespočet zachráněných lidských životů. Obstojí jen ti nejlepší, nejslabší výcvik, a tím i seriál v jednotlivých dílech opustí. „Na vzniku se podílejí armádní profíci a zkušení lékaři z urgentní chirurgie pražských fakultních nemocnic. Jejich odborné poradenství a osobní účast provází většinu výrobního procesu seriálu...“ prozrazuje ředitelka obsahu televize Prima Lenka Hornová (55).

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.