Otazníky kolem Ebena: Opustí Stardance s Kostkovou kvůli tomuhle? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Otazníky kolem Ebena: Opustí Stardance s Kostkovou kvůli tomuhle?

Marek Eben a Tereza Kostková ve StarDance
Marek Eben a Tereza Kostková ve StarDance (profimedia.cz, archiv)

Do pořadu Minišou Karla Šípa přijal pozvání moderátor Marek Eben, který patří mezi nejoblíbenější osobnosti českého showbyznysu. I proto se v průzkumu přímé volby prezidenta STEM/MARK objevil na první příčce. Bude po tomto zjištění kandidovat na místo hlavy státu?

„Čerstvě jsem si přečetl preference možných kandidátů na prezidentskou funkci. Já nevím, jestli jsi to četl, ale to už není legrace, protože ty seš úplně nejvýš. To i takoví kandidáti, jako je paní senátorka Němcová, nemají takové preference, jako ty. A nemluvím o těch ostatních. To je úplně komparz za hlavním kandidátem. 16 procent,“ pověděl podle Blesku Šíp Ebenovi s velkým překvapením. Ačkoliv se moderátor oblíbeného pořadu StarDance zprvu neměl k nějaké obsáhlejší odpovědi, po naléhání Šípa se k možné kandidatuře na prezidenta České republiky vyjádřil.

„Ne, tak heleď, samozřejmě, že to člověka potěší, mě to vůbec nenapadlo, že by o mně mohl někdo v tomhle kontextu uvažovat. Nemám k tomu žádné vzdělání, nikdy jsem se do politiky nepletl a je to vlastně oblast, která je mi poměrně cizí. Ale potěší tě samozřejmě, když někdo si vůbec může myslet, že by to šlo. Já myslím, že by to nešlo. Ona to je hrozná funkce, víš?... Protože u nás přeci jen prezident, to je ta špička. Vlastně ta výkladní skříň republiky je prezident, který když někam přijede, tak přijede jakoby za nás za všechny…"

Zahajovací projev Marka Ebena na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech o svobodě a chlebíčcích

Video se připravuje ...

„Já mám výhodu, že mě by manželka zabila, takže já v tomto směru musím říct, že pokud si chci zachovat holý život, tak rozhodně nemůžu uvažovat o kandidatuře, nehledě na to, že ti lidé by si už za 14 dní říkali: už aby vypadl, ten Eben,“ pověděl parťák herečky Terezy Kostkové. Češi tak bohužel nebudou mít na hradě další ikonu, kterou byl pro mnohé například prezident Václav Havel. Toho adoroval právě také Eben, kterého nynější reprezentace Česka mrzí.

„Vezmi si, že jsme měli prezidenta, kterého nám záviděl celý svět, fakt osobnost, která tu republiku najednou dostala na mapu světa a každý věděl: to je ta země, kde je tenhle prezident. Dneska aby ses bál říct jeho jméno. To jsem si nikdy nemyslel, že by to mohlo takhle daleko dojít… Vem si, že máš dvě veličiny, které jsou nezpochybnitelně dobré. Jedna z nich je pravda a druhá z nich je láska. A nikdo nemůže říct, že pravda je něco špatného, stejně jako nikdo nemůže říct, že láska je něco špatného. Jsou to dobré věci. Tak se to složí dohromady a udělá se z toho taková česká nadávečka. Pravdoláskař. Tak takhle to u nás chodí,“ dodal se smutkem v rozhovoru se Šípem.

Gottová nastoupila do léčebny a zavolala Blesku! A zemětřesení ve Stardance

Video se připravuje ...



Přečtěte si
avina
12. 6. 2021 • 11:23

Je na odpis.Začíná plést politické poznám­ky..­....Vy­měnit, blbne.Prezident nikdy-nikdy....

defakto
10. 6. 2021 • 19:27

... Eben a kandidát na prezidenta ? Jako vtip dobrý !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.