Hudebník Karel Vágner (79): KOMU OMYLEM TESAL DO NÁHROBKU?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hudebník Karel Vágner (79): KOMU OMYLEM TESAL DO NÁHROBKU?!

Karel Vágner
Karel Vágner (Alexandr Malachovský)

Pro dobrotu na žebrotu! Karel Vágner (79) chtěl zvelebit náhrobek tatínka Dády Patrasové (65), jenže – jak Aha! informovalo – spletl si hroby a nápis »Sólista České filharmonie« nechal vytesat ke jménu jiného Karla Patrase. A teď ke své hrůze zjistil, že to nejde napravit!

Dádin otec Karel Patras (†79) byl první harfista České filharmonie. A »mistra basů«, který ho znal a ctil, mrzelo, že to není zmíněno na jeho náhrobku. A tak se rozhodl, že to napraví. A protože má shodou okolností na vinořském hřbitově pochované své rodiče, obrátil se s prosbou o pomoc na známého kameníka. Ten sice jeho prosbě vyhověl, avšak vytesal nápis na jiném náhrobku!

Zmýlená platí!

„Netušil jsem, že na tom hřbitově může ležet ještě jiný muž se stejným jménem,“ zoufal si Vágner poté, co ho na to deník Aha! upozornil, a okamžitě chtěl celou věc napravit. Muž, pod jehož jménem nechal vytesat titul, byl prý policista, který ve volných chvílích hrál na trubku. Bohužel nikoli v České filharmonii. „Domluvil jsem se s kameníkem, že ten titul překryje destičkami ze stejného materiálu. Snad to nebude vidět...,“ svěřil se hudebník.

Trávníček přiznal krizi! A Vágner překvapil Dádu špatným hrobem

Video se připravuje ...

Není tam místo

Deník Aha! objevil i pravý hrob Dádina otce. Je jen o pár metrů dál. Jak jsme se ale na vlastní oči přesvědčili, dodatečný nápis se tam jen tak nevejde. „Nejde to, protože tam už není místo. Je mi to velice líto,“ potvrdil Vágner.

Felix Slováček otevřeně: O rozchodu s ex milenkou Gelemovou, návratu k Dádě i novém vztahu

Video se připravuje ...

Dáda se baví
Ať to prodlouží...

Sama Patrasová se tím baví. „Vím, že Karel tatínka miloval a že to myslel dobře. Udělal mi tím radost a ráda bych ten nápis u tatínka měla. Tak ať Karel tu mramorovou desku, nebo z čeho to je, prodlouží a ten titul se tam vejde,“ vzkázala Vágnerovi s lehkou nadsázkou. Pokud jí bude chtít mistr basů vyhovět, bude muset nejspíš nechat vyrobit celý nový náhrobek!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.