Verdikt po čtyřech letech! Jak dopadl spor Paroubkových? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Verdikt po čtyřech letech! Jak dopadl spor Paroubkových?

Petra Paroubková, Jiří Paroubek
Petra Paroubková, Jiří Paroubek (archiv Blesku)

Někdo si mne ruce, někdo odchází s prázdnou. V tomto případě úspěch zaznamenal bývalý premiér Jiří Paroubek (68), který prokázal, že obraz, o nějž se s manželkou Petrou (47) roky přel, je jeho. Paroubková tak musí obraz vrátit.

Čtyři roky tahanic se vyřešily za 40 minut! Odvolání Petry Paroubkové, která již spor prohrála během první instance koncem minulého roku, bylo projednáno ani ne do hodiny. Navíc k veřejnému zasedání dorazil pouze bývalý předseda ČSSD, Petra Paroubková přítomna nebyla.

„Rozsudek soudu prvního stupně se potvrzuje,“ zaznělo od předsedy senátu Zdeňka Stibrala. Jiří Paroubek prokázal, že je vlastníkem uměleckého díla. Jedná se o litografii Adolfa Borna, kterou Paroubek vlastnil okolo dvaceti let, tedy ještě v dobách prvního manželství s bývalou ženou Zuzanou. Společně vlastnili dvě malířova díla, která si po rozvodu Paroubek nechal.

Mejdan v hotelu Petra Bendy: Dorazil i expremiér Paroubek

Video se připravuje ...

Když v roce 2017 zkrachovalo i druhé manželství, Petra Paroubková si během stěhování obraz vzala a odmítla ho vrátit. „Máme video. Připomněl jsem si, jak to vypadalo. Přišla se třemi bodyguardy a ti mi obraz odebrali,“ přiznal Paroubek webu iDnes.cz. Jeho manželka však tvrdila, že umělecké dílo mělo být darem manželů Grossových během křtin jejich dcery Margarity. Ti však holčičce darovali zcela jiné dílo i od jiného autora.

Paroubková chtěla domů, Paroubek jí to zakázal. A hvězdy mění práci kvůli koronaviru

Video se připravuje ...

Nyní se očekává, že Petra Paroubková obraz vrátí. Pakliže by se rozhodla obraz i přes rozhodnutí soudu nevydat, situaci mohou řešit exekutoři. Zároveň musí uhradit náklady na právní zastoupení před soudy obou stupňů.



Přečtěte si
begonie
13. 6. 2021 • 19:51

On také není žádný krasavec a nahrabal si taky vrchovatě

adeso
13. 6. 2021 • 19:10

čereda zubatá, nic neumí a ještě krade....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.