Benešová ze Slunečné: Brigáda v děcáku, kde si našla dceru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Benešová ze Slunečné: Brigáda v děcáku, kde si našla dceru

Lucie Benešová pomalovala dětský domov
Lucie Benešová pomalovala dětský domov (Foto FTV Prima )

Před patnácti lety si Lucie Benešová (46) z dětského domova v Plzni přivezla další dceru. Sáře (21) bylo tehdy 7 let. „Jsem pyšná na to, že jsem jí otočila život,“ svěřila se herečka, která teď pomohla znovu.

„Už tenkrát se mi dům zdál ponurý a smutný, Přemýšlela jsem o tom, že když mají ty děti tak pohnuté osudy, měl by mít domov veselejší obal,“ říká herečka, která hraje ve Slunečné Rózu. Přizvala si na zvelebení dětského domova kolegy. Televize Prima se vytáhla a zaplatila veškeré náklady jako barvy, štětce a potřebné lešení. Herci pojali brigádu velmi zodpovědně. Roman Tomeš (33) si doma od dětí vypůjčil omalovánky a podle předlohy nakreslil krtečka a ptáčka. Lucie Polišenská (34) na zeď zručně namalovala berušku.

Kristýna Kociánová vyšplhala po lešení do velké výšky, vůbec se nebála, Eva Burešová taky malovala v patře a přidala se k nám i Adéla Gondíková, která hraje v Sestřičkách,“ pochvalovala si Lucie. Děti s tetami nezůstaly pozadu a připravily pohoštění. „Pak některé z děvčat namalovaly strom s motýly, z nichž vylétají další. Jak akademické malířky. Nádhera,“ radovala se Benešová. I počasí práci přálo. Nudná fasáda ožila a všem zlepšila náladu.

Lucie Benešová: Karanténa naši rodinu stmelila! Ale posunula svatbu!

Video se připravuje ...

Velká rodina

Lucie Benešová (46) má s hercem Filipem Blažkem (47) syna Luciána (24), který se loni oženil s přítelkyní Anežkou. S manželem hercem Tomášem Matonohou (50) zplodili s Lucií syna Štěpána (15) a dceru Laru (9). Ta je celá tatínek. V roce 2007 si Lucie s Tomem, i když mohli ještě mít další vlastní děti, osvojili Sáru (21). „Zeptala jsem se v plzeňském domově, které potřebuje nejvíce pomoc. Řekli mi, že jsou to zhruba čtyřleté, pětileté děti. V naší zemi je nedostatek dobrých pěstounů. Pochopila jsem, že v sedmi letech už by tam Sára zůstala,“ popisovala tehdy.

Lucie Benešová: Manžel Matonoha je úplně bez práce! Má složité měsíce...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.