Gates bude po 27 letech sám: BILIONOVÝ ROZVOD! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Gates bude po 27 letech sám: BILIONOVÝ ROZVOD!

Bill a Melinda Gates
Bill a Melinda Gates (profimedia.cz)

Pro celý svět to je velký šok, ale nejbližší už dávno věděli své! Bill Gates (65) se po 27letém manželství rozvádí! Momentálně čtvrtý nejbohatší člověk světa, zakladatel Microsoftu, to společně s ženou Melindou (56) uvedli na svém twitterovém účtu.

„Už nevěříme, že spolu můžeme jako pár nadále růst,“ napsali s tím, že o rozchodu dlouze přemýšleli a za manželství se snažili také dlouho bojovat. Spolu budou ale nadále pracovat ve svých charitativních projektech. „Během více než 27 let jsme vychovali tři úžasné děti – Jennifer (25), Roryho (21) a Phoebe (18) – a založili nadaci, která pomáhá lidem vést zdravé a produktivní životy,“ uvedla dvojice.

Žádost o rozvod podali Gatesovi krátce poté, co nejmladší z jejich ratolestí dosáhla plnoletosti. Všechny děti potvrdily, že o konci manželství věděly už delší dobu. Gates je podle časopisu Forbes čtvrtým nejbohatším mužem světa s odhadovaným majetkem 2,8 bilionu korun. Rozvod tak bude patřit k jedněm z nejdražších ve světových dějinách. Ve hře budou hlavně nejluxusnější z jejich několika sídel. Obří vila s výhledem na Tichý oceán v kalifornském Del Mar (odhadní cena 920 milionů Kč) nebo hlavní sídlo (2,9 miliardy Kč) u jezera Washington na okraji Seattlu. Cenný je i ranč ve Wellingtonu na Floridě o hodnotě 124 milionů korun, kde dcera Jennifer chová koně.

Nejdražší rozvody v historii! Bill Gates se rozvádí!

Video se připravuje ...

Zvláštní dohoda

Zatím není jasno, jak si Gatesovi rozdělí obrovský majetek. Americká média píší, že podle zákonů státu Washington, kde pár sídlí, patří veškerý majetek nabytý Billem a Melindou v průběhu manželství do společného jmění – tady se jedná o nějakých 130 miliard dolarů! Pár se může na rozdělení majetku dohodnout ve zvláštní rozvodové dohodě, což Gatesovi zřejmě udělají. Vyplývá to prý z dokumentů, jež podali k soudu v Seattlu. Je jisté, že se zrodí nová dolarová miliardářka a Bill si v žebříčku boháčů pohorší...

Auta, letadla, hotely

V garážích mají Gatesovi 30 luxusních automobilů, mezi nimi Porsche 930 Turbo, Jaguar XJ6 a Ferrari 348. Ale nejvzácnější je Porsche 959, kterých bylo vyrobeno jen pár set kusů a prodává se za 42 milionů korun. Gatesovi rovněž patří poloviční podíl v řetězci hotelů Four Seasons Holding (40 miliard Kč) a podíl v hotel Ritz-Carlton v San Francisku. K tomu vlastní rozsáhlou sbírku umění a několik soukromých letadel. A samozřejmě perla nakonec – tržní hodnota počítačového gigantu Microsoft se nyní pohybuje kolem dvou bilionů korun!

Bill a Melinda Gatesovi se rozvádí: Tak šel čas se světovým boháčem a jeho partnerkou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.