TOTÁLNÍ DNO! Gombitová obětí nechutných praktik | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

TOTÁLNÍ DNO! Gombitová obětí nechutných praktik

Marika Gombitová se na pódiu neubránila slzám.
Marika Gombitová se na pódiu neubránila slzám. (profimedia.cz)

Ti, kdo s nostalgií vzpomínají na časy reálného socialismu, by si asi občas měli připomenout, jak moc zasahovalo tehdejší zřízení do lidských práv. Ačkoliv byla „zdravá“ Marika Gombitová (64) velkou československou hvězdou, poté, co ochrnula, se k ní tehdejší garnitura chovala jako k „odpadu“.

Na nechutné praktiky zavzpomínal slovenský textař Kamil Peteraj pro relaci Zlaté časy, jak komentuje web Jeden Deň Plus. Peteraj dopodrobna vylíčil, čím vším si musela zpěvačka, která je trvale upoutaná na invalidní vozík, projít. Komunisti ji prý diskriminovali právě proto, že byla postižená. Z toho důvodu nechtěli, aby vystoupila na Lyře. Jenže ona sama to netušila a účastnila se několika generálek.

„Když jsme se dohodli, že přijede na Lyru, tak tam vzniklo strašné dusno. Lidi, kteří byli za socializmu postižení, se nesměli ukazovat. Z toho důvodu se tam stalo, že okolo třetí, čtvrté oznámili, že její vystoupení není v dramaturgickém plánu. Jenže v tom plánu bylo jasně napsané, že Modus a Marika jsou jeho součástí,“ zavzpomínal slovenský textař.

Marika Gombitová: Do »důchodu« se nechystám

Video se připravuje ...

„Všichni novináři se vytratili, cítili, že bude průs*r. Já jsem se v těchto průs*rech taky párkrát v životě vykoupal. Nakonec jsme svoje prosadili. Nemohla mít žádnou zkoušku. Já jsem se na ni díval a zeptal se jí: Mariko, zvládneš to? Nikdy nezapomenu na ty její mrazivé oči. Odpověděla mi, ať se nebojím. Protože to nebyla legrace, to se možná zdá. Odebrala se rovnou na pódium a tam předvedla skvělý výkon,“ prozradil k tehdejší vyhrocené situaci Peteraj.

Žbirka o Gombitové: Nikdy jsem nepřestal věřit, že se Marika vrátí!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.