Zemřela Hana Hegerová (†89): Hvězda šansonu vyhasla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zemřela hvězda šansonu Hana Hegerová (†89): Odešla obklopená rodinou

Česká Edith Piaf, Hana Hegerová, zemřela.
Česká Edith Piaf, Hana Hegerová, zemřela. (archiv)

Královna nezapomenutených hitů Hana Hegerová (†89), která se jimi hluboce vryla do české populární scény, vystoupala definitivně do hudebního nebe. 

„Zemřela obklopena rodinou v Nemocnici Na Homolce, kde byla před měsícem hospitalizována po zlomenině krčku," uvedl k jejímu odchodu pro idnes.cz vydavatel Jiří Padevět. Podle zdroje webu Blesk.cz měla údajně podstupovat i dialýzu kvůli dalším vážným komplikacím. 

Populární zpěvačka bojovala ze zdravotními problémy dlouhou dobu. Kvůli obtížné hybnosti se už řadu let neobjevovala na veřejnosti. Nebyla schopná pohybovat se bez berlí. Její stav se rok od roku zhoršoval, a proto se před lety doslova ze dne na den rozhodla ohlásit konec kariéry. Interpretka nezapomenutelných hitů jako je například Zhasněte lampiony, Čerešně, Levandulová nebo Co mi dáš se poté musela kvůli problémům s ledvinami do Rehabilitační nemocnice v Berouně. „Do nemocnice se vracím každého půl roku,“ posteskla si tehdy zpěvačka v rozhovoru pro iDnes.

Jeden z největších hitů Hegerové Levandulová: 

Na koncert ke svým osmaosmdesátým narozeninám se ale velice těšila, a to i přesto, že se ho osobně pro své chatrné zdraví nemohla účastnit, jak situje Blesk. „Bude to koncert beze mne o mně. Budou tam známí zpěváci, kteří zazpívají skladby, které jsem měla v repertoáru. Každopádně já osobně tam nebudu. Ale pokud se to natočí, tak se velmi ráda podívám,“ plánovala si. Bohužel se už ikona českého šansonu nedočkala.

Margita nazpíval duet s Hanou Hegerovou, která už před lety ukončila kariéru!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.