Vlastimil Bedrna (†89): Svůdce slavných žen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vlastimil Bedrna (†89): Svůdce slavných žen

Vlastimil Bedrna (†89)
Vlastimil Bedrna (†89) (Foto Aha! – M. Sekanina, M. Hykl, M. Pátek, ara)

Nenápadný donchuán! To byl herec a český hlas taťky Homera z animovaného seriálu Simpsonovi Vlastimil Bedrna (†89), který zemřel v úterý v nemocnici. I když na to na první pohled nevypadal, jeho náručí prošly samé krásné a slavné ženy!

Dáda Patrasová (61) poznala Bedrnu jako Xenie, když hrál školníka v seriálu Arabela. „Byl to milý, pohodový člověk s velkým smyslem pro humor,“ řekla deníku Aha! herečka. „Dovedl ochotně poradit, byl k mladším kolegům velice vstřícný,“ dodala Dáda s tím, že měla moc ráda i hercovu ženu Laďku Kozderkovou (†37). Tu ale předčasně zabila rakovina a Vlastimil po její smrti rozhodně nezůstal sám.

V jeho tenatech uvízla např. první dáma českého šansonu Hana Hegerová (86). „Moc bych si přál, aby mě tady navštívila,“ svěřil herec před několika lety Aha! při návštěvě v domově seniorů, kde žil. Netušil, že jeho láska je už taky upoutaná na invalidní vozík a nemůže se za ním jen tak vypravit. Bedrna prožil románek také s manželkou Miloše Kopeckého (†73). Baletku Janu (73) potkal v Divadle Na zábradlí. „Při práci vznikla mezi mnou a Bedrnou náklonnost. Zpočátku platonická. Milda o vztahu věděl a zpočátku nežárlil. Když jsem mu ale řekla, že se rozvedu a vezmu si Bedrnu, řekl mi: Tůdle! Ty jsi moje!“ přiznala Kopecká ve vzpomínkové knize. Ochrnul na půlku těla
„Lidí myslí, že už jsem umřel,“ postěžoval si nedávno Vlastimil Bedrna v domově seniorů. Před 12 lety totiž prodělal mrtvici a ochrnul na půlku těla. Chodila za ním spíš jen rodina, lidí z branže se nedočkal. „Moc si vyčítám, že jsme za ním nezašli,“ přiznala jeho kolegyně z Divadla pod Palmovkou Kateřina Macháčková (68). „Několikrát jsme hledali společný termín, nevyšlo to. Vlastík byl fajn, vtipný a veselý,“ zavzpomínala Kateřina.

Smrt ho dostihla ve spánku
Zesnul ve spánku, sám. Vlastimila Bedrnová (42), dcera Vlastimila a Laďky Kozderkové, se s tatínkem ani nemohla rozloučit. „Byl v nemocnici a poslední dny nevypadaly nijak vesele. Kvůli chřipce měl karanténu, takže jsme za ním s Ladou nemohly. Ani jeho sestra. Podle lékařů vypadal, že usnul a odešel pokojně.,“ řekla Aha! Vlasta. S posledním rozloučením prý z rodinných důvodů nebudou spěchat. „O pohřbu jednáme. Sestra je na horách, takže určitě to bude až po osmnáctém březnu. Až se budeme moci všichni sejít,“ upřesnila Bedrnová.

Jak na něj vzpomínají...
Režisér Jiří Adamec (69)
„Bezvadně ztvárňoval výrazné figury. Většinou menší, ale jako skvělý herec by zvládl i ty velké. Bohužel jsem ho asi dvacet let neviděl.“

Herec Oldřich Vlach (76)
„Je mi moc líto, že už není mezi námi. Byl to fajn člověk, veselý, dobře naladěný, měl smysl pro humor. Na druhou stranu, dožil se požehnaného věku.“

Herečka Bára Hrzánová (53)
„On umřel Bedánek? Byl to jeden z mých nejmilejších a nejveselejších kolegů.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.