Grammy 2021: Rekord Beyoncé a dekolty a stehna v akci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Grammy 2021: Rekord Beyoncé a dekolty a stehna v akci!

Grammy 2021
Grammy 2021 (profimedia.cz)

Muži jsou na ústupu, to ženy se staly královnami hudebního průmyslu! Zpěvačka Beyoncé je nejoceňovanější ženou v historii Grammy, když po víkendu získala už celkem 28 těchto prestižních cen. Zdařile jí sekundovala Taylor Swiftová, která jako dosud jediná žena vyhrála potřetí ocenění za nejlepší album.

Ženy zvítězily ve všech ostře sledovaných kategoriích. Posuďte sami: Grammy za nahrávku roku získala stejně jako loni zpěvačka Billie Eilish, tentokrát se 13 000 členům akademie líbila její skladba Everything I Wanted. Píseň roku připadla zpěvačce H.E.R se skladbou I Can‘t Breathe, volající po ukončení rasové diskriminace.

Premiérový hattrick

Taylor Swiftová se zase vítězstvím v kategorii album roku za desku Folklor stala první ženou, která toto ocenění získala již potřetí. Předchozí dvě ceny získala za alba Fearless a 1989. Jen třem dalším umělcům se podařilo vyhrát nejlepší album roku celkem třikrát: Jsou to veličiny FrankSinatra, Paul Simon a Stevie Wonder. Objevem roku se stala další žena, raperka Megan Thee Stallion.

Roušky a rozestupy

Ceremoniál, který byl kvůli pandemii covidu odložen z původního lednového data, provázela přísná hygienická opatření. Hvězdy musely dodržovat rozestupy a krýt si ústa a nos rouškami. Hlavně pro Beyoncé šlo o triumfální noc. Díky třetí ceně, kterou získala za R&B píseň Black Parade oslavující černošskou sílu a odolnost, získala svou 28. Grammy v pořadí.

Ve šlépějích mámy

Zpěvačky se přitom nemusejí bát, že by v budoucnosti o svou převahu nad muži přišly. Už totiž mají zdatné nástupkyně. Jednou z oceněných byla teprve devítiletá Blue Ivy Carterová, dcera Beyoncé a jejího manžela Jay-Z, která získala gramofonek za videoklip roku k písni Brown Skin Girl. Stala se tak druhým nejmladším vítězem v historii. „Jsem na tebe tak pyšná, je mi ctí být tvojí maminkou,“ vzkázala jí dojatá Beyoncě.

Kdo další triumfoval:

Nejlepší popový sólový výkon: Harry Styles – Watermelon Sugar

Nejlepší popový výkon dua nebo skupiny: Lady Gaga feat. Ariana Grande – Rain On Me

Nejlepší popové zpívané album: Dua Lipa – Future Nostalgia

Nejlepší tradiční popové album: James Taylor – American Standard

Nejlepší taneční/elektronické album: Kaytranada – Bubba

Nejlepší rockové album: The Strokes – The New Abnormal

Nejlepší alternativní album: Fiona Apple – Fetch The Bolt Cutters

Nejlepší r‘n‘b album: John Legend – Bigger Love

Nejlepší rapové album: Nas – King‘s Disease

Nejlepší country album: Miranda Lambert –Wildcard

Dua Lipa: Šaty, negližé a sáčko aneb... Na pódiu se dvakrát převlékla!

Dua Lipa (25) má brilatní hlas a chytlavé hity, svůj výkon na vyhlášení cen Grammy letos okořenila tím, že si na jevišti změnila během vystoupení hned dvakrát šaty. Šestkrát nominovaná zpěvačka začala svůj hit Levitating v nadýchaných šatech posetých diamanty, pak se svlékla do růžového prádélka, aby na závěr excelovala ve fialovaném sáčku. To už úvodní skladba přešla do hitu Don‘t Start Now a na pódiu se k ní přidal rapper DaBaby. Není třeba ani dodávat, že když si šla později pro cenu, zvolila čtvrtý outfit...

Zpěv? Na řadu přišly i jiné zbraně -  Dekolt a stehna v akci! 

Kromě hlasu vsadilo něžné pohlaví na slavnostním ceremoniálu také na osvědčené ženské zbraně.

Hlavně ty, které moc zpívat neumějí, to rozjely ve velkém: Úsporné modely, obří výstřihy, krátké sukně... Královnou výstřihů byla neoficiálně zvolena Amala Ratna Zandile Dlamini (25). Raperka, která vystupuje pod pseudonymem Doja Cat, zvolila sukénku z peří, již doplnila motorkářkou bundou rozepnutou až pod pupík. To Debi Nova (40) z Kostariky se oblékla jako na bál, róba od návrháře Georgese Chakry ale nenadchla módní policii, jen všechny přítomné muže...

Účes podle Beyoncé: Jak dosáhnout objemu i bez příčesku?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.