Zpověď dcery Andreje Hryce: Poslední minuty jeho života | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zpověď dcery Andreje Hryce: Poslední minuty jeho života

Wanda Hrycová byla u svého otce do poslední chvíle.
Wanda Hrycová byla u svého otce do poslední chvíle. (Foto Instagram.com, TV Nova, ara)

Věděl, že trpí nevyléčitelnou nemocí a že smrt může přijít znenadání a velmi rychle. Přesto se herec Andrej Hryc (†71), který 31. ledna podlehl akutní leukemii, nevzdával a bojoval do poslední chvíle. Za ruku při tom držel svou dceru Wandu (43), která nyní promluvila o jeho odcházení.

Do poslední chvíle seděla u milovaného táty. „Vypadal úplně klidně. Ty poslední hodiny nebyl ve stresu, ani nemám pocit, že by se bál. To mě těší asi ze všeho nejvíc, že měl klidný odchod,“ popsala dcera slovenského herce, známého u nás z filmů Kamarád do deště či ze seriálu Ulice. „Byla jsem při něm, dlouho jsme si povídali a postupně odcházel. Nejprve mu odešlo vědomí a potom dech a srdce... Zpomalovalo se, až se zastavilo,“ řekla Novému Času Wanda Hrycová s pláčem.

„Už večer jsem věděla, že to vypadá špatně. Neuměla jsem samozřejmě říct, zda to bude trvat hodiny, nebo den či dva, ale cítila jsem, že se konec blíží,“ svěřila se plačící dcera. Stihla mu tak aspoň říct, jak moc ho miluje. „I já tě velmi miluji,“ odpověděl jí umírající táta. „Říkala jsem mu, že mu už za chvíli bude dobře, a poprosila jsem ho, aby pozdravil Huga,“ prozradila Wanda. Pozdravovat nechala svého bratra, který v roce 2008 zahynul při autonehodě v pouhých 22 letech.

Rodina Štaidla plánuje pohřeb, po skladateli zůstal obří majetek! A Hlaváčové smutná slova o konci

Video se připravuje ...

Nakazil celou rodinu

Wanda také přiznala, že otec nakazil nejen ji, ale i svou ženu covidem, který dostal v nemocnici. „On byl paradoxně bezpříznakový. Nejvíce jsme se celé ty měsíce všichni báli, abychom nenakazili jeho, a nakonec to bylo naopak. Naštěstí on neměl žádné příznaky ani žádné komplikace způsobené covidem. Ani jeho smrt s tím nesouvisela,“ řekla Hrycová.

Poslední sbohem

„Zatímco jsme my s mámou v karanténě, tak nám s pohřbem velmi pomáhá otcova sestra Bohdana, která byla osobně i v pohřební službě a telefonicky s námi koordinuje věci. Za to bych jí chtěla poděkovat,“ vzkázala Wanda. Poslední rozloučení s Andrejem Hrycem bude v úterý 16. února ve 13.15 hodin v bratislavském krematoriu.

Štaidl dostal lék proti covidu. Proč ale zemřel? A Koukalovou čeká drsný boj o majetek

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.