Uklízečkou Alžběty II. byste být nechtěli! Je to vůbec lidské? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Uklízečkou královny byste být nechtěli! Je to vůbec lidské?

Královna Alžběta II. na slavnostní ceremonii k 94. narozeninám zářila v tyrkysovém kostýmku.
Královna Alžběta II. na slavnostní ceremonii k 94. narozeninám zářila v tyrkysovém kostýmku. (Reuters)

Alžběta II. očekává od svých zaměstnanců maximální výkon. Všichni musejí projít náročnými testy a to i v případě, že se jedná o úklid. Kritéria přijetí jsou v případě Buckinghamského paláce více než záludná.

Laťka je, pokud jde o personál, nastavená skutečně vysoko. Šanci mají jen nejlepší z nejlepších. To i v případě uklízeček. Na ty si náborový tým nachystal zapeklitý test, jak uvádí web Tn.cz. Vedoucí náboru Tracey Watermanová položí na koberec či vedle krbu drobnost, aby zjistila, jestli si toho uchazeči všimnou, píše Mirror.

„Rozdíl mezi hospodyní v pětihvězdičkovém hotelu a v královském paláci je ten, že hospodyně v Buckinghamském paláci musí mít cit pro detail. Jedním z testů, které ráda provádím, abych zjistila, zda má kandidát potenciál pro detail, je ten, že umístím do místnosti mrtvou mušku," sdělila Watermanová.

Žantovský: Brexit rozděluje i královskou rodinu. Trump porušuje všechna pravidla a zvyklosti

Video se připravuje ...

Muška více než zlatá
Nábor tedy zahrnuje i procházku palácem, kdy stanou společně i před krbem, kde je ona inkriminovaná muška. A pochopitelně se očekává, že si jí někdo z uchazečů všimne. Důležité je i to, jak na rušivý element zareaguje. „Je to skvělý test. Tak pět z deseti kandidátů si mouchy všimne. Ovšem pouze jeden z nich se skutečně ohne a mouchu zvedne. Přesně ten u nás místo získá," nastínila systém výběru Watermanová.

Být čistotný detailista se ale vyplatí. Uklízečka si prý v královském paláci přijde asi na 553 tisíc korun měsíčně. To už se skutečně vyplatí malinko hřbet ohnout!.

V prvních dvou řadách televizní verze The Crown přesvědčivě ztvárnili královský pár Claire Foy (34) a Matthew Robert Smith (35). 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.