Ještěže se toho Srstka nedožil! Kubišová to řekla na plná ústa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ještěže se toho Srstka nedožil! Kubišová to řekla na plná ústa

Marta Kubišová a Zdeněk Srstka
Marta Kubišová a Zdeněk Srstka (Česká televize, archiv)

S přechodem do nového roku se Česká televize rozhodla pro zrušení pořadu, který pomáhal opuštěným zvířatům najít nový domov celých 29 let. Na jeho počátku stála Marta Kubišová a o něco později i Zdeněk Srstka. Pro oba bylo Chcete mě? silnou srdeční záležitostí.

Zpěvačka přijala konec pořadu, kterému sama před bez mála třiceti lety položila základy, smířlivě. Ale bez emocí se to ani v jejím případě neobešlo. „Zdeněk Srstka by z toho byl velmi smutný. Už v září jsem ale viděla graf, z kterého bylo vidět, že pořad uvadá. Nabídla jsem, že když se to pokusí postavit na nohy, tak jim ještě ráda pomůžu. Ale pak už se nevědělo, jestli na to budou peníze aspoň do Vánoc. Nakonec jsem se ani nemohla zúčastnit natáčení posledního dílu. Jsem po vytržení dvou zubů a kvůli covidu mi nemohli opravit úsměv,“ řekla eXtra.cz Marta Kubišová.

Bolestivěji konec pořadu ale prožívá vdova po Zdeňku Srstkovi: „Ještě, že se toho nedožil. Tím pořadem žil, měl ho moc rád až do poslední chvíle, když už kvůli zdravotnímu stavu musel skončit. Moc by ho to mrzelo. Je to škoda, že se ruší tak zavedený, uznávaný pořad,“ myslí si Alena Srstková.

„Za ty skoro tři desítky let už byli srostlí a kamarádi. Všichni se tam k sobě chovali slušně a ke konci, kdy se Zdeňkův stav horšil, mu vycházeli všemožně neuvěřitelně vstříc. Doteď si se všemi volám a píšu. I Zdeněček je nesmírně miloval,“ dodala.

Marta Kubišová zpívá Modlitbu pro Martu v novém videoklipu, který natočila 30 let od sametové revoluce:

Video se připravuje ...

Diváci soptí
Ani ti, kdo pořad dlouhé roky sledovali, nepřijímají rozhodnutí televize úplně smířlivě. „Zrovna osvěta, která by širokou veřejnost seznamovala s problematikou chovu zvířat, s právy, a především s povinnostmi chovatelů a majitelů zvířat, se správnou péčí o domácí mazlíčky, s problematikou ochrany zvířat proti týrání, s problematikou množíren... tak taková osvěta tu pořád chybí! A právě tohle by měla vysílat veřejnoprávní televize!“ píše jedna z divaček dle webu Super.cz.

„Myslím, že ČT má mnoho pořadů, které jsou úplně zbytečné a měla by je zrušit. Ale Chcete mě? mezi ně rozhodně nepatří,“ přidává se další.

Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
manunu
7. 1. 2021 • 07:07

janakveton: ;- Máte pravdu, socialistické estrády jsou jedna velká trapnost.

manunu
7. 1. 2021 • 07:05

fortun: Píšete hlouposti. Díky pořadu, který se vysílal téměř 29 let se k lidem dostalo tisíce psů a koček. Paní Kubišová se nepotřebuje nikde předvádět, nemá to v povaze, popularitu a oblibu u lidí měla již dávno před tímto pořadem. Další nesmysl je "za tisíce" , tady jsou částky úplně o něčem jiném, pletete si to s výdělky herců v nekonečných seriálech. A v neposlední řadě jméno a osobnost paní Kubišové i pana Srstky dělalo reklamu útulkům a o zvířata byl velký zájem. Nějaká Mařka z Horní, Dolní by zvíře neudala žádné. Máte možnost vyhledat různé útulky a zeptat se. Díky tomuto pořadu a jeho tvůrcům, v čele s paní Kubišovou a panem Srstkou jsou dnes útulky poloprázdné. Pořad Chcete mě? přispěl k tomu, že lidé se začali více zajímat o osud zvířat a změnil pozitivně jejich chování k němým tvářím.

janakveton
6. 1. 2021 • 09:59

ČT si myslí, že všichni diváci jsou dementi, kteří vyžadují jen staré pořady. Hodně staré. Sicialistické estrády, seriály atd. Řekla bych, že tak to ale není!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.