Poprvé zveřejněno: Jak se opravdu rozpadli Beatles? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Poprvé zveřejněno: Jak se opravdu rozpadli Beatles?

Beatles
Beatles (Foto Profimedia.cz)

Fanoušci Beatles se radují: příští srpen do kin zamíří biografický film, dokumentující přípravy posledního živého koncertu nesmrtelné britské kapely. Jeho součástí budou i dosud nezveřejněné záběry.

Film The Beatles: Get Back fanoušky provede zásadními okamžiky hudební historie, kdy britská čtveřice nahrávala své poslední album Let It Be. Film také obsahuje poslední vystoupení Beatles v celé jeho délce. To přitom nikdy předtím nebylo zveřejněno. Režie se ujal Peter Jackson (59), který má na kontě například trilogii Pána prstenů.

Upozornil ale, že nejde o trailer, ani úryvek z filmu: „Je to spíš taková montáž momentek, která má ukázat, v jakém duchu se film ponese. Máme asi padesát šest hodin záběrů Beatles, které předtím nikdo neviděl, je to vážně skvělý materiál.“ Snímek si pochvaluje i bývalý člen kapely Paul McCartney (78).

Umělci tvoří na Lennonově zdi, 7. listopadu 2019.

Video se připravuje ...

„Miluju ten film, protože je pravdivý. Takhle to tenkrát opravdu bylo, byli jsme jako rodina,“ rozplývá se Paul. Podle něj film také dokazuje, že rozpad kapely nebyl jeho vina. „Ty záběry jsou toho důkazem,“ nechal se slyšet.

Film zdržela pandemie

Podle Jacksona měl být film touhle dobou už hotový, ale postprodukci zdržela pandemie koronaviru. „Naštěstí jsme se díky tomu, že stříháme na Novém Zélandu, mohli vrátit do práce mnohem dřív. Tady už totiž virus prakticky vymizel,“ neodpustil si pochvalu své rodné země

Šok, Gottův obraz nikdo nechtěl! A Gregorové zkažené Vánoce: Velká prohra a pokuta!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.