Paul McCartney oslavil osmdesátku v kondici: Chce být vnukům příkladem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Paul McCartney oslavil osmdesátku v kondici: Chce být vnukům příkladem

Paul McCartney to pořád umí rozjet na pódiu
Paul McCartney to pořád umí rozjet na pódiu (Profimedia)

Originál, to se musí nechat. Nenajdete dalšího takového, který by fandil fotbalovým rivalům Liverpoolu a Evertonu zároveň. Paul McCartney, který včera oslavil osmdesátku, má prostě oba týmy rád. Kdo jiný by si chtěl posvítit a zapálil při tom kondom? A když skládal Yesterday, rýmoval slova míchaná vajíčka s nohama...

Sir Paul McCartney, jeden z nejslavnějších muzikantů všech dob, fandí oběma klubům, protože miluje svoje město a přeje všem. „Mám na to zvláštní povolení od papeže. To nikdo jiný nesmí, je to proti jakékoliv víře,“ směje se. Není to běžné, považte, že by v Praze někdo držel palce Slavii i Spartě najednou. A jak to bylo s těmi kondomy? Když Beatles v roce 1960 koncertovali v Hamburku, nešla v hotelu elektřina a Paul s tehdejším členem, bubeníkem Petem Bestem, zapálili kondomy, aby viděli do kufru. „Majitel hotelu nás obvinil, že jsme mu ho chtěli zapálit. Taková hloupost! Copak kamenný barák shoří? Očoudilo mu to jen stěnu.“ Nicméně »Brouky« vyhostili a příště mohli přijet až po půl roce, kdy ovšem město málem zbořili, jaké šílenství rozpoutali.

Marta Kubišová letos oslaví 80: Zpívání je pryč, ani se mi nestýská!

Video se připravuje ...

Nechtěli ho do sboru

Paulův příběh je tak známý, těžko hledat nové story. Málo se možná ví, že jako první hudební nástroj dostal trubku, tatínek byl vyhledávaný jazzový hráč. „Donutil jsem ho, aby ji vyměnil za kytaru.“ Když pak přibylo domů piano, bylo z obchodu rodičů Briana Epsteina, prvního manažera Beatles. Jaká náhoda. „Dvakrát mě vyhodili, když jsem se hlásil do sboru. Vzali mě až napotřetí do chrámového sboru,“ vzpomínal zpěvák, že cesta za kariérou byla trnitá. Ve čtrnácti mu umřela matka na rakovinu prsu, věnoval jí pak píseň Let It Be. Podobný osud měl i John Lennon, který také brzy ztratil maminku. „Možná proto jsme si byli tak blízcí.“ Spolu jsou podepsáni pod většinou písní Beatles, nicméně skládali i sami. Paul nedávno připomněl, jak dával dohromady zřejmě nejslavnější skladbu Yesterday. „Melodii jsem měl jako první, ale potřeboval jsem do písně slova, abych ji nezapomněl. Rýmoval jsem – míchaná vajíčka/jsi moje zlato, miluju tvoje nohy/ale ne tolik jako míchaná vejce. Kdyby to tam zůstalo, asi se nestane ta píseň tak slavnou,“ smál se. Připomeňme, že legs (nohy) a eggs (vajíčka) se rýmují pouze v angličtině.

Josef Zíma slavil 90. narozeniny: Lidi mě podrželi, ale už mám všecho plné zuby

Video se připravuje ...

Celý článek naleznete v tištěné podobě nedělního Aha (19. 6. 2022)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.