Legendární ABBA se vrací: Nové hity po 39 letech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Legendární ABBA se vrací: Nové hity po 39 letech

Skupina ABBA je zpět! Těšte se i na nové písně a koncert.
Skupina ABBA je zpět! Těšte se i na nové písně a koncert. (Blesk)

Od roku 1982, kdy ABBA nahrála svou poslední píseň, se změnil celý svět. Jen fanoušci legendární švédské skupiny jsou pořád stejní nadšenci. Včera k tomu měli ten nejlepší důvod: jejich miláčci se vrátili s příslibem nového alba a turné!

Webová prezentace nových skladeb proběhla ve Stockholmu a včera navečer, těsně před uzávěrkou našeho vydání. Slibované album »Voyage« (Cesta, Pouť) má nabídnout deset nových písní, z nichž dvě měly být představeny už včera, po uzávěrce tohoto vydání. „I Still Have Faith In You“ (Ještě pořád ti věřím) je balada, kdežto „Don´t Shut Me Down“ (Neodmítej mě) spíš svižnější popová skladba. „Vydejme se společně na cestu,“ vyzývala ABBA fanoušky skrze sociální sítě. Podrobnosti ale zůstávaly do poslední chvíle velkým tajemstvím. „Nemohu vám nic prozradit, počkejte si do čtvrtka,“ opakoval do omrzení volajícím mluvčí kapely Görel Hanser. „Ale držte si klobouky, bude to divoká jízda!“ dodal mnohoslibně směrem k fanouškům.

Hologramy na scénu

Technologii hologramů, které vystupují za skutečné zpěváky, využíval už M. Jackson (†50), teď po ní sáhla také ABBA. Bennyho (74), Björna (76), Anni-Frid (75) a Agnethu (70) tak v klipu zastoupily hologramy (ABBAtarové). Plánované show v Londýně (datum bude teprve upřesněno) by se ale měla zúčastnit celá skupina osobně.

Scéna Dancing Queen z filmu Mamma Mia!

Video se připravuje ...

Proč ABBA?

Jde logicky o počáteční písmena jmen členů kapely, ale Švédové vědí, že stejnojmenná firma ABBA je už od roku 1838 výrobcem populárních sleďů a kaviáru.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.