Pepíček Zíma (88) v slzách: ZBOŘILI DŮM JEHO ŽIVOTA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pepíček Zíma (88) v slzách: ZBOŘILI DŮM JEHO ŽIVOTA

Josef Zíma
Josef Zíma (D. Kundrát, M. Hykl, archiv Blesku)

Téměř čtvrtstoletí tu král české dechovky Josef Zíma (88) natáčel jeden z nejpopulárnějších televizních pořadů Sejdeme se na Vlachovce. Hosty svážely autobusy z celé republiky. Nyní slavnou hospodu v pražských Kobylisích čeká demolice. Místo ní tam mají vyrůst další drahé byty.

„Už jsem o tom taky slyšel, že se má Vlachovka bourat. A to víte, že je mi to líto... Vždyť jsem tam prožil krásných čtyřiadvacet let,“ řekl včera deníku Aha! zpěvák, kterého Vlachovka jednou provždy proslavila jako dechovkáře Pepíčka. „Už jednou se ji pokoušeli obnovovat, ale jak se říká – nevstoupíš dvakrát do stejné řeky... Co se dá dělat, dneska už je holt jiná doba!“ posteskl si Zíma.

Padla facka na sále 

Slavná Vlachovka, o které se zpívá i ve staropražské písničce Padla facka na sále, se začala rozpadat už v roce 2011. Snažili se ji opravit a její provoz obnovit, ale štamgastů bylo tak pramálo, že už si na své živobytí nevydělala. Proto byla teď v prosinci celá vyklizena, střecha už je pryč a demolice bude pokračovat i v příštím roce.

Josef Zíma o Aťce Janouškové. Video zde:

Dvě v jednom

„Bývalou restauraci Na Vlachovce jsme získali od původních majitelů rodiny Chvojů, kteří již v novodobé éře nebyli schopni oblíbený provoz udržet,“ uvádí developerská společnost P.H.A. na svých webových stránkách. „Dům projde demolicí a nahradí jej novostavba bytového domu doplněná zahradním viladomem. Oba objekty nabídnou celkem 33 jednotek s výhledy na panorama Prahy,“ slibuje developer. Předpokládaný termín realizace je v letech 2022 až 2024.

Sešli se na Vlachovce

Sejdeme se na Vlachovce byl hudební pořad, který Československá televize na svých obrazovkách vysílala mezi lety 1973 a 1989. V jednotlivých dílech vystupovali populární herci a zpěváci té doby za doprovodu české či moravské dechovky. Průvodcem byl právě Pepíček Zíma. V roce 1973 se tu natáčel i film Sešli se na Vlachovce, v němž si zahráli také Jaromír Hanzlík (72) a Libuška Šafránková (67).

Josef Zíma o okupaci 1968: V SSSR jsme poslouchali rozhlas pod peřinou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
16. 12. 2020 • 16:35

Pan Zima a Iveta Simonová zpívali na slavnostech Krásné ! Ona bílý kalhotový kostým zlaté boty,nádherné vlasy .a on účes ,čisté boty bílou košili a bordó sako .Byla to radost poslouchat je i vidět ! Ne jako z odpadkového koše manželé Spálení,nebo v Praze Suchý špinavé boty a Molavcová díry na punčochách .Lajdaci ,fuj

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.