Nohavica se plácl přes kapsu! Miliony za kulturní památku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nohavica se plácl přes kapsu! Miliony za kulturní památku

Jaromír Nohavica
Jaromír Nohavica

I přes některé politické kontroverze zůstává Jaromír Nohavica (67) alias zpívající básník jedním z nejoblíbenějších a nejlépe vydělávajících českých umělců. Za svou kariéru si přišel na nemalé jmění, které se podle webu Extra.cz rozhodl investovat i do Národní kulturní památky.

Ačkoli v posledních letech čelil zpěvák velké kritice nejen z řad fanoušků, ale i kolegů umělců kvůli schůzkám s StB, převzetí vyznamenání od Vladimíra Putina či fotce s Tomiem Okamurou (48), na jeho umělecké tvorbě se to nepodepsalo.

Jakmile vstoupí na pódium s kytarou nebo heligonkou, lidé s ním oddaně zpívají. Jako umělec zůstává stále oblíbeným folkovým zpěvákem, což mu zaručilo velkou popularitu i nemalé příjmy.

Bez urážky Zuzany Bubílkové: Ukáže starosta Novotný zadek? A na co myslel Nohavica u Putina?

Video se připravuje ...

Díky tomu se v roce 2019 nezdráhal po již čtyřletém prornájmu koupit podnik Heligonka v Moravské Ostravě, který je jeho domovskou scénou. Součást Národní kulturní památky Důl Hlubina a vysoké pece s koksovnou Vítkovických železáren zpěváka podle kupní smlouvy vyšla na 10 milionů korun.

Přes 21 let zpěvák vlastní také na první pohled ne tolik moderní vilu v Ostravě a v hlavním městě si s manželkou pořídili byt v Holešovicích. Manželka Martina (69) pak vlastní kousek od Ostravy menši rekreační chatu. Peníze zpěvák sice neinvestuje do luxusních budov, jsou ale tam, kde se Nohavica cítí doma.

V Ostravě s Jarkem Nohavicou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.