Světový úspěch Rottrové: Zpěvačce to práskl Nohavica! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Světový úspěch Rottrové: Zpěvačce to práskl Nohavica!

Nohavica Rottrové vyzradil její úspěch v zahraničí.
Nohavica Rottrové vyzradil její úspěch v zahraničí. (Foto ara)

Zpěvačka Marie Rottrová (78) vypadá na svůj věk opravdu skvěle a zaslouženě tak patří mezi nejkrásnější ženy České republiky. Úspěch a uznání však nesklízí jen za svůj vzhled, ale především také za úžasnou barvu nezaměnitelného hlasu. Rottrová v rozhovoru pro novinky.cz vyzradila, že uznání přišlo i od veleúspěšné kapely.

Zpěvačka Marie Rottrová by u nás mohla být nazývána královnou coververzí. Její přezpívané skladby slavných zahraničních kapel nebo zpěváků a zpěvaček patří mezi skvosty hudební scény. Tyto písně podle Rottrové splňovaly všechny podmínky pro to, aby je chtěla zpívat a vždycky se našel někdo šikovný, kdo pro ni díla předělal.

„Na konci sedmdesátých let jsem se vracela z festivalu rozhlasových stanic v Lublani a letadlo mělo zpoždění. Měla jsem u sebe ještě pár peněz a koupila za ně na letišti svým synům, kteří byli tehdy v pubertě, singl skupiny Black Sabbath Never Say Die! Na druhé straně malé vinylové desky byla skladba She’s Gone… Kluci si doma pouštěli pořád dokola Never Say Die!, a já jednou tu desku otočila a přehrála si píseň, která se mi okamžitě takříkajíc vryla do mozku. Naléhala jsem na svého kamaráda, zpěváka Petra Němce, aby ji nazpíval v češtině. On mi ale řekl, že je spíš na tvrdé skladby a táhlá She’s Gone ho moc nebere… Já tu písničku poslouchala dál, pořád jsem do ní byla zamilovaná a nakonec jsem si řekla, že ji budu muset nazpívat sama. Oslovila jsem Jarka Nohavicu a požádala ho, jestli by mi nenapsal text. On si ji poslechl a naštěstí se mu také moc líbila, takže mi ho napsal,“ prozradila o svém mega hitu Rottrová.

A co samotní členové Black Sabbath? Slyšeli skvělou verzi jejich písně od naší zpěvačky?

„Slyšeli a na svých internetových stránkách měli dlouho napsané, že je to nejpovedenější coververze té skladby. Já to tam sice neviděla, ale říkali mi to Jarek Nohavica, Zdeněk Vřešťál a někteří další. To člověka potěší,“ pochlubila se zpěvačka.

Marie Rottrová mluví na besedě Reflexu o podpisu Anticharty i Několika vět

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Janina400
17. 1. 2020 • 11:25

Zaujala mětato pasáž že Black Sabbath: na svých internetových stránkách měli dlouho napsané, že je to nejpovedenější coververze té skladby. Haha když si přečtete seriózní info, tak se dozvíte, že Sabbath o úspěchu jejich skladby možná ani nemají tušení…“ napsal Honza Dědek do příběhu o jeho české variantě, „do svého koncertního repertoáru tuhle béčkovou píseň snad nikdy nezařadili a neučinili tak ani v Praze, kde v roce 2005 vystoupili ve znovuobnovené původní sestavě.“ A cituje rovnou Marii Rottrovou: „Škoda že jim nikdy nikdo neřekl, jakým ohromným hitem je v naší zemi jimi přehlížená skladba She’s Gone. Jsem přesvědčená, že kdyby ji tady zahráli, zbourají halu!“

hejhej
15. 1. 2020 • 12:47

Paní Rottrová opravdu na svůj věk vypadá skvěle, krásně zpívá. Bohužel, tím, že se snížila a s Drahošovou obcházela domovy důchodců a přemlouvala k prezidentské volbě člena muslimského bratrstva a spolupracovníka s Alrawim Drahoše v mých očích klesla hodně hluboko.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.