Šéf Olympiku Petr Janda (78): Akutní operace srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Šéf Olympiku Petr Janda (78): Akutní operace srdce!

Zákrok Petr Janda podstoupil včera dopoledne.
Zákrok Petr Janda podstoupil včera dopoledne. (Foto archiv P. Jandy, ara )

Musel na sál! Petra Jandu (78) včera operovali v IKEM. Lékaři nedávno frontmanovi skupiny Olympic zjistili nebezpečnou srdeční arytmii. Muzikant se k tomu – Jasná zpráva – postavil čelem a přijal nejbližší termín pro katetrizaci, která jeho srdeční rytmus srovnala.

I když autor hitů jako Želva, Pták Rosomák a Snad jsem to zavinil já už v září přiznal, že se bojí covidu, a proto skoro nikam nechodí, zákrok vzal jako okamžitou výzvu. „Neváhal jsem ani minutu,“ prozradil Aha!.

Bál se zákroku

Jediné, z čeho měl obavy, byla narkóza, která může napáchat v mozku velké škody. Tuto operaci ale pacient podstupuje za plného vědomí. „Tříslem mi vsunou katetr. Taky rovnou vypálí nebo prostě odstraní vše, co vadí průtoku krve,“ svěřil se muzikant. Absolvoval katetrizaci hned dopoledne a už v půl dvanácté mohl opustit operační sál. Po zákroku musí pacient několik hodin ležet v klidu a odpočívat. Přece jen jde o zásah do srdce. „Bál jsem se, ale už to mám za sebou,“ napsal muzikant v poledne unaveně.

Petr Janda se pochlubil spodním prádlem: Slipy mi vybírá manželka

Video se připravuje ...

Pracovní pauza

Po zákroku má hodně času na odpočinek. „Museli jsme kvůli karanténě přesunout všechna podzimní i zimní vystoupení na jaro,“ řekl Petr těsně před operací. „Mluvili jsme i o možnosti on-line koncertů, ale přece jen bychom moc rádi vystoupili živě. Není nad publikum, které zpívá s námi,“ dodal. Olympic, který má pár měsíců nového klávesáka Pavla Březinu, vydal před několika týdny nové album Kaťata s trochu lechtivými texty a chtěl by vědět, co fanoušci na to. Proto by Janda s covidem rád zatočil jako se svou arytmií.

Petr Janda na narozeninách Františka Janečka: Bál jsem se přijít!

Video se připravuje ...

Co je katetrizace?

Jde o metodu umožňující zničení abnormální tkáně. Katetr se zavede přes žílu nebo tepnu v třísle do srdce a jeho hrot se umístí co nejblíže místa vzniku poruchy srdečního rytmu. Místo se zahřeje na teplotu okolo 60 – 70 ˚C, a tak dojde k jeho »spálení«.



Přečtěte si
aveneta
20. 11. 2020 • 08:45

Janda je již senior a tento věk mívá různé zdravotní problémy...
Užil si svého života naplno, měl i fajn písničky to mu nelze upřít.

mbmb
20. 11. 2020 • 06:17

Přírodu a pana Boha nikdo nepodvede.Stary clovek co si hraje na mladého . Pokora i selský rozum chybí mnohym VIP

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.