Nova šokovala: Po 15 letech se chystá poslední rok Ordinace | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nova šokovala: Po 15 letech se chystá poslední rok Ordinace

Rakovina, autonehoda i sebevraždy! Ordinace za 15 let zabila minimálně 17 postav
Rakovina, autonehoda i sebevraždy! Ordinace za 15 let zabila minimálně 17 postav (TV Nova, archiv)

Tohle pondělí pro ně bylo odně trpké. Obzvlášť pro ty, kteří v Ordinaci hrají 15 let jako Petr Rychlý (55) nebo Zlata Adamovská (61). Kamenickou nemocnici se TV Nova rozhodla definitivně vymazat z obrazovky. Hercům to ale ani dopředu neoznámila...

Od startu konkurenční Slunečné sice seriál divácky ztrácel – sledovanost ale pořád nebyla pro Novu tak fatální, aby své seriálové rodinné stříbro poslala k ledu. Bohužel jen zdánlivě. Po 15 letech od první klapky oznámili, že končí! „Je to pro nás emotivní záležitost, většina z nás se seriálem zestárla, těžko hledat nějaká srovnání. Pokud si nějaký pořad udrží své místo v hlavním vysílacím čase po více než 15 let a navíc se vysílá po dvou epizodách v týdnu, je to zkrátka fenomén, který jen tak nezmizí,“ oznámila Aha! Monika Hasmanová, ředitelka výroby TV Nova.

Otřesené hvězdy

To, že hercům ale po dotočení jarní sezóny přestane chodit honorář, jim televize oznamovala velmi vlažně. Ne-li vůbec! „V pondělí ráno nám přišel email a odpoledne máme online schůzi, tak uvidíme, co se dozvíme. Pro nás herce, když jsou zavřená divadla, je to jediný příjem...“ řekla Aha! šokovaná Ivana Jirešová (43) alias barmanka Lucie, která si za jeden natáčecí den měla vydělat 11 tisíc. Její slova vzápětí potvrdil i Jan Čenský (59), doktor David Suchý. „To slyším poprvé od vás. Je to pro mě úplná novinka. Jsem v šoku a zklamaný, je to zvláštní, že to oznamujete vy mně. Asi to tak má být, že v nejlepším přestat, tak snad to je v tom nejlepším...“ řekl překvapený herec, který dle odhadů inkasoval 12 tisíc za jeden natáčecí den. 

Konec Ordinace! Fanoušci jsou v šoku. A jak vypadá sociální byt Dominiky Gottové

Video se připravuje ...

Šok a zklamání

Moc moudrá z toho nebyla ani jeho seriálová manželka Zdena Suchá, kterou hraje Dana Morávková (49). „Dozvěděla jsem se to v pondělí ráno, co se dá dělat. Odžila jsem si tam krásných 11 let,“ řekla smířlivě.

Seriál ještě pořád běží na obrazovkách Novy každý čtvrtek od 20.20 hod.

Jarní sezona

K dnešnímu dni Nova odvysílala 730 tisíc minut. Další hodlá přidat v nové sezóně, kterou pak ale násilně utne. „Ještě ale neříkáme poslední slovo a máme nachystanou nabitou sezónu, která v roce 2021 přinese nespočet dramatických situací, napětí, láskyplné momenty a okamžiky plné emocí v dávce, kterou ještě diváci nezažili. Těšíme se na to a chceme si to spolu s diváky opravdu užít,“ vysvětlila ředitelka výroby TV. A doplnil ji i tiskový koordinátor Martin Hradecký: „Ordinace na konci jarní sezóny v příštím roce končí. Je to programové rozhodnutí. Televize je živý organismus a reaguje na poptávku diváků. Televize chce ukončit seriál v tom nejlepším.“

Z trůnu ji sesadila Slunečná

První díl seriálu z nemocničního prostředí TV Nova odvysílala 6. září 2005. Seriál byl tehdy nový, nikdo ho neznal, přesto si ho zapnulo víc lidí než teď. A to 1450 tisíc diváků! Večerním úterkům a čtvrtkům kraloval až do letošního ledna. Třeba v roce 2011 ho sledovalo i přes dva miliony lidí. 14. ledna ale fenomén bílých plášťů skončil. Prima proti Ordinaci v úterý ledna nasadila novinku Slunečnou a začala ji drtit. Poprvé ji sesadila pod milion diváků a od té doby pokořili milionovou hranici pouze dvakrát. Posledním hřebíčkem do rakve bylo rozhodnutí místo dvou dnů v týdnů – v úterý a čtvrtek – vysílat dva díly po sobě jen ve čtvrtek.

Morávková, Čenský, Adamovská: Unikátní dokument z natáčení Ordinace, která ohlásila konec!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
stoura
25. 11. 2020 • 06:54

Chválabohu ty s. ...y končí, těch herců jak brečí mi líto není, zrovna tak jak jim není líto lidí, které propouští firmy. Budou se zřejmě poohlédnout po jiné práci, vzor už mají u některých kolegů-jeden dělá hrobníka, druhý v sociálních službách a ejhle, jde to!!! Jenom s tím platem to asi bude horší, ono mít za jeden natáčecí den 12000kč, to asi jen tak nepořídí!!! Ačkoliv, za těch 15 let co ty *** jdou mohli mít slušně nastřádáno!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.