Finále Tváře: Co dnes v televizi neuvidíte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Finále Tváře: Co dnes v televizi neuvidíte!

Napínavé finále Tvoje Tvář má známý hlas: Co v televizi neuvidíte? Kolik stály převleky?!
Napínavé finále Tvoje Tvář má známý hlas: Co v televizi neuvidíte? Kolik stály převleky?!  (TV Nova, archiv)

Převtělit se do slavných hvězd stojí nejen hodně práce, peněz, ale i stresu! A že kostyméři měli nervy na pochodu! Na převleky pro Eriku Stárkovou (36) a spol. měli co epizodu jen 7 dní. Něco sice koupili, ale většinu šili na míru a jednou dováželi i z Itálie. Jak vše vznikalo, prozradil výtvarník Roman Šolc.

Pravidla jsou pravidla. A tak ani oni nevěděli dopředu, co budou do jaké epizody šít. Ty náročnější repliky kostýmů ale televizi vyšly na desítky tisíc. „Dělaly se zpětně. Nejdřív bylo zadání, až pak se dělal rozpočet. Samozřejmě nám Nova dala finální budget, do kterého jsme se měli vejít. Ale ani sama produkce dopředu nevěděla, jaká se vyberou čísla, kolik bude tanečníků a jak to bude finančně náročné,“ prozradil Aha! hlavní kostymér Roman Šolc s tím, že největší výzvou pro ně byla v 11. epizodě Erika Stárková a její vystoupení coby fiktivní postavy Divy Plavalaguny z Pátého elementu.

Tvoje tvář: Albert Černý jako Vondráčková! Co na to sama Helena?

Video se připravuje ...

Chtěli to vzdát

„Byl to nejnáročnější kostým. Dokonce mě kontaktoval režisér, jestli to zvládneme. Napřed jsem řekl, že ne, ale nakonec jsem si to rozmyslel,“ prozradil. „Látku jsme velmi dlouho sháněli, nakonec se přivezla až z Itálie. Celé se to dělalo na míru,“ přiznal. Pod její modrý hábit museli vymyslet i speciální korzet, který skryl záhyby těla. „Vyráběl se i prototyp, aby se odzkoušel a mohl se ušít i originál. Nemůžu říkat přesné číslo, ale když napíšete, že to bylo drahé, tak se nespletete,“ smál se.

Dohady s účinkujícími

Pracovat nemusel jen s látkami, ale i s psychikou soutěžících. Na schůzkách s nimi musel vykomunikovat to, aby byli ochotní vzít si je vůbec na sebe. „Všichni byli vstřícní. Samozřejmě kompromisy jsme dělali všichni. Třeba v délce rukávů,“ přiblížil. Zabrat jim dalo i finále, ve kterém se utkají Jitka Čvančarová, Albert Černý (31), Erika Stárková a Bára Basiková (57). „Na poslední chvíli jsme pro Jitku sháněli krajky, protože Susan Boyleová, kterou ztvární, je dost nevkusná. A to říkala i Jitka: proboha, jak si to na sebe mohla vzít,“ dodal s tím, že diskuze vedli i s Bárou Basikovou coby Céline Dionovou (52). „Říkala, že je to strašný, ale oblíknout si to musela,“ dodala.

Jak dopadne finálové kolo, sledujte dnes večer od 20.20 hod na Nově.

Zrecyklují se

Po skončení show se rozhodně nebude nic vyhazovat. Nákladné kostýmy se opatří evidenčním číslem a poputují do fundusu Novy. Podle Šolce se pak zpravidla používají na speciální čísla. Třeba na Silvestr a různé jiné akce. „Jsou tam náročné kostýmy, které se šijí na míru, ale i civil, který se dá koupit, a pak to upravujeme na postavu toho interpreta. Hodně záleží i na jeho postavě. Musíme pracovat i s různými vycpávkami. Jsou tam herci, kteří jsou hubení a hrajou někoho, kdo je nadměrná velikost. Vycpáváme boty, tělo. Na tom je to náročný. Pak uzpůsobujeme kostým, který koupíme na ten vaton,“ popsal Šolc.

Charitativní videoklip Tvoje tvář má známý hlas: Pomozte lékařům a sestřičkám!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.