Vendula Pizingerová (48): Velké srovnání tří porodů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vendula Pizingerová (48): Velké srovnání tří porodů

Vendula s Josífkem
Vendula s Josífkem (instagram.com)

Poprvé rodila ve 23 letech. Třetího potomka Josefa přivedla na svět ve svých 48. Jedna věc se ale u Venduly Svobodové nyní Pizingerové nezměnila – všechny tři potomky jí pomáhal přivést na svět stejný gynekolog a porodník Pavel Calda (63).

Dcera Klárka (†5)

Otec: Karel Svoboda (†68)

Poprvé Vendula zjistila, že je těhotná krátce po tom, co se za hudebního skladatele provdala. Krásnou holčičku přivedla na svět císařským řezem. Musela. Později to vysvětlovala tím, že má zkrátka úzkou pánev a byť by si přirozený porod přála, nejde to. Štěstí jim s Karlem Svobodou ale vydrželo jen dva roky. Klárka onemocněla akutní leukemií. I když s dcerou docházeli na léčení a připravovali ji na transplantaci kostní dřeně, bohužel to nestačilo. Když jí bylo pouhých pět let zákeřné chorobě podlehla.

Vendula Pizingerová utopená v květech.Video zde:

Video se připravuje ...

Syn Jakub (15)

Otec: Karel Svoboda (†68)

Na svět přišel opět císařským řezem v porodnici U Apolináře, a přestože to tehdy nebylo běžné jako dnes, tatínek Karel Svoboda byl u porodu. „Teď je ze mě ten nejšťastnější člověk na světě. Jakub je krásnej. Ten nejkrásnější,“ radoval se tehdy ze syna Jakuba. „Je prý nejzlobivější ze všech. A neuvěřitelně podobný Klárce,“ hlásila rovnou z porodnice Vendula, které i tehdy pomáhal doktor Pavel Calda. Syn byl doslova vymodlený. Ředitelce Kapky naděje se podařilo otěhotnět po pěti letech od smrti dcery Klárky, která koncem léta 2000 podlehla leukémii. „To nejdůležitější pro každou ženu je být matkou. A když tou matkou jste, přestanete jí být a dlouho se jí nemůžete stát, najednou pro vás ten život postrádá smysl,“ svěřila se před porodem Vendula, která do poslední chvíle pracovala.

Syn Josef Otec:

Josef Pizinger (33)

Do poslední chvíle tajila pohlaví miminka. I když si přála holčičku, nakonec se jí narodil kluk. „Josef Pizinger mladší, 13. 10. 2020,“ oznámila maminka. „Tak tě tady vítáme, synku, i s tvým tatínkem, který je přesně na den o 33 let starší,“ rozplývala se Vendula, která chlapce pojmenovala po svém muži. Jak sama naznačovala, narodil se na jeho narozeniny. „Už jsem nevěděla, co ti mám dát k narozeninám,“ vtipkovala. A i Pepa byl u porodu. Ještě předtím, než přivedla syna na svět, strhla se diskuze, zda na rození dětí u ní není příliš pozdě. Uznávaný gynekolog Calda se jí ale zastal: „Není pravda, že svým věkem ohrožuje své ještě nenarozené dítě. Pokud žena ještě menstruuje a občas má ovulaci, proč by nemohla být těhotná? Navíc, když je k tomu fyzicky i psychicky v dobré kondici.“

Vojta Kotek měl po nehodě skončit v nemocnici! A těhotná Pizingerová terčem úchylů

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
15. 10. 2020 • 16:30

Vendulce přeji šťastný život s Pepíčkem i manželem

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.