Rozloučení s »limonádníkem«. Karel Fiala (†95): POHŘEB ZNIČIL COVID! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Rozloučení s »limonádníkem«. Karel Fiala (†95): POHŘEB ZNIČIL COVID!

Pohřeb Karla Fialy, slavného Limonádového Joea
Pohřeb Karla Fialy, slavného Limonádového Joea (Kundrát, Hykl)

On v úctyhodných 95 letech zákeřnému viru odolal, vnučku a syna slavného Limonádníka Karla Fialy (†95) ale koronavirus skolil. Anička Fialová (25) se naštěstí stačila uzdravit, Boris včera ve strašnickém krematoriu chyběl. Stejně tak jako mnoho Fialových kolegů a přátel.

Ve smuteční obřadní síni bylo žalostně málo lidí. Za hereckou obec se s legendárním Limonádovým Joem přišel rozloučit kolega a kamarád Ladislav Županič (77), který promluvil nad rakví. Deníku Aha! nezastíral své zklamání. „Covid necovid, ale velmi mě udivilo, že z branže jsem Karlovi přišel dát sbohem jenom já a Irena Pluháčková z Karlína. To je ostuda! Kde byli všichni ti, kteří Karla plácali po ramenou?“ A vzápětí dodal: „Neříkejte mi, že jsou všichni v karanténě!“

Pazderková šokuje svou postavou! A smutné okolnosti před smrtí Fialy

Video se připravuje ...

V izolaci bohužel ale opravdu byl Fialův nejstarší syn z prvního manželství Boris, bývalý stevard v letadle, který covidu neunikl. Takže do první řady usedli pouze tři Limonádníkovi synové: JUDr. Karel Fiala, muzikálový herec Jan Fiala a zpěvák Pražského filharmonického sboru Tomáš Fiala. Karla měl Fiala ze druhého manželství a další dva syny už s poslední a třetí manželkou, muzikálovou herečkou Věrou Vlkovou (78), která se svými syny a vnoučaty seděla v první řadě. Nechyběla ani Fialova vnučka a Honzova dcera Anna Fialová, kterou známe ze seriálu Vinaři anebo z Tvoje tvář má známý hlas. Ta se naštěstí včas stihla z covidu vyléčit. A tak si se svým dědečkem za zvuků písně Karla Gotta (†80) Můj bože, můj bože z Fialova nejznámějšího snímku Limonádový Joe v duchu zazpívala...

Fiala během posledního setkání s Županičem: Už za mnou nechoď!

Ladislav Županič zavzpomínal i na poslední chvíli, kterou s Karlem strávil, tedy 3. srpna na jeho narozeniny. „Hezky jsme si povídali, Karel byl ale rychle unavený, tak jsem ho objal, políbili jsme se na tvář. Když jsme se loučili, řekl mi: A už za mnou nechoď! “ přiznal Županič, který už tušil, že kamaráda vidí naposledy. „Nenapadlo mne ale, že Karel odejde přesně na den za dva měsíce 3. října. Měl ale krásný a naplněný život,“ podotkl ještě Županič, který znal Fialu přes 50 let. Na závěr Fialovi slíbil, že si na jeho počest večer nedá limonádu, ale whiskey.

Limonádový Fiala - Video zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.