Limonádový Joe Karel Fiala (94): Zbytek života stráví v LDN | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Limonádový Joe Karel Fiala (94): Zbytek života stráví v LDN

Karel Fiala, jak sám říká, žije už nějakou dobu jenom vzpomínkami.
Karel Fiala, jak sám říká, žije už nějakou dobu jenom vzpomínkami. (Foto Aha! – Martin Hykl, ara)

Vzdoroval dlouho. Nakonec ale slavný filmový Limonádový Joe stejně skončil v léčebně pro dlouhodobě nemocné. Domov Karlu Fiaovi (94) už několik měsíců dělají čtyři zdi v pražské LDN v Obloukově ulici. A bohužel vidina, že je někdy ještě opustí, je vyloučena.

Ze slavného Limonádníka se totiž stal stoprocentní »ležák« a starat se o něho doma už bylo nad lidské síly. „Je to tady život na houby, lepší by bylo už z tohodle světa uletět. Vím, že je to tady na doživotí,“ řekl smutně Aha! Fiala. Jak sám říká, jenom leží, jí a kouká na televizi. Sestra za ním párkrát za den přijde, to pookřeje. „Vždycky si aspoň trochu popovídáme, jinak jsem tu mezi čtyřmi zdmi pořád sám,“ stěžuje si. Zároveň ale dodává, že za ním chodí i manželka a muzikálová herečka Věra Vlková (77) a jejich dva synové. S jedním z nich, Honzou (51), ještě v létě žil na chalupě v českém Švýcarsku a doufal v lepší časy. Měl tam svůj pokoj s polohovací postelí a všemi vymoženostmi, které nemohoucí člověk potřebuje.

„Za žádnou cenu nechceme tátu dát do LDN, i když nám přestal úplně chodit. Na jednom křesle s kolečky ho dopravujeme na zahradu, na druhém na toaletu, kterou jsme mu museli i s koupelnou speciálně přestavět. Není to žádná legrace,“ informoval tehdy Honza. S legendárním představitelem Limonádového Joea to bylo ale stále horší a horší a Honzovi došly síly. LDN se tak stala nutností. Herec tam sice není příliš šťastný, ale snaží se žít svůj život alespoň ve snech. Právě v nich si vrací také všechno, co prožil. Od Limonádového Joea až po svoji slavnou muzikálovou kariéru. „Jenom tak se dá tady přežít,“ říká. Proto měl také nevýslovnou radost, když se dozvěděl, že se za ním chystá Ladislav Županič (76), se kterým toho tolik prožil v pražském Hudebním divadle Karlín. „To si pořádně zavzpomínáme,“ těší se moc Fiala.

Karel Fiala jako čerstvý devadesátník. Stýskalo se mu po Květě Fialové: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.