Poslední sbohem Menzelovi: Rozloučení bez nebožtíka a věnců! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Poslední sbohem Menzelovi: Rozloučení bez nebožtíka a věnců!

Oscarový režisér zemřel 5. září.
Oscarový režisér zemřel 5. září. (M. Hykl, D. Černovský)

Poslední sbohem se zákazy. Jiří Menzel (†82) dal ještě za svého života manželce Olze (42) jasné pokyny, co se stane, až tady nebude. A co si nepřál, bylo rozloučení. Po apelu kamarádů a fanoušků režiséra se ale vdova přece jenom rozhodla ho uspořádat.

Nedovolila však věnce a smuteční oděvy! „V pátek 18. září od 10.00 do 18.00 se pro vás všechny otevřou prostory foyeru Rudolfina, kde se budete moci s Jirkou rozloučit osobně,“ řekla Olga deníku Aha!. „Uslyšíte hudbu z jeho filmů, budete se moci zapsat do kondolenčních knih a před Rudolfinem si budete moci oživit vzpomínky na Jirku i jeho filmy zhlédnutím malé výstavy Rozmarná léta Jiřího Menzela,“ doplnila k programu. Samotný pohřeb legendy totiž už v tichosti a utajení proběhl jen za účasti nejbližších: „Pohřeb proběhl velmi rychle,“ prozradila  Blesku Olga.

Berlinale uctí Menzela cenou za mimořádný přínos. V den jeho narozenin

Video se připravuje ...

 

Vdova, která jen stěží zvládá obrovský příval kondolencí, hromadně lidem poděkovala za jejich projevenou účast. „Moc mě těší, že máte Jirku stále rádi, ať už jste ho poznali osobně, nebo prostřednictvím jeho filmů a divadelních her, které režíroval,“ dodala. Zcela jasně se vyjádřila, že žádá, aby lidé místo peněz za věnce a květiny darovali peníze na dobrou věc, spolku Nedoklubko, jehož byl Menzel patronem.

„Velmi vás prosím, abyste se zdrželi smutečních věnců. Jirka by si přál rozloučení, kde se budete usmívat, a ne plakat,“ oznámila Olga Menzelová s tím, že kvůli epidemiologické situaci dopředu neví, jak přesně zítřejší rozloučení bude probíhat. „Chystanou »Oslavu života« tak, jak si přál, bohužel komplikuje situace s covidem. Pokud chcete, přineste v pátek slunečnice nebo malou kytičku,“ konstatovala Menzelová.

Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82):

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.