Další rána pro rodinu Miloše Nesvadby (†95): Zemřela i jeho švagrová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Další rána pro rodinu Miloše Nesvadby (†95): Zemřela i jeho švagrová

Miloš Nesvadba
Miloš Nesvadba (foto FTV Prima, Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan. Karel Kopáč )

Dnes má v pražském kostele Nejsvětějšího Srdce Páně poslední rozloučení. Manželka Miloše Nesvadby (†95) Jarka (87) ale neoplakává jen muže, ale taky sestru, autorku sochy Freddieho Mercuryho (†45) Irenu Sedleckou (†91). Teta mima Michala Nesvadby (†62) zemřela pouhých 13 dní po svém švagrovi.

Osud je někdy neúprosný. Kostýmní výtvarnice Jaroslava Nesvadbová ještě nepohřbila muže, a už se musí smířit s odchodem jediné sestry. Zemřela v úterý. Irena Sedlecká byla velmi uctívaná sochařka. Od roku 1967 žila v Londýně, kde se stala členkou Královské britské sochařské společnosti. Je například autorkou třímetrové sochy Mercuryho, která stojí na břehu Ženevského jezera, zpodobnila také fotbalistu Bobbyho Charltona, sira Laurence Oliviera a mnoho dalších významných osobností. Informaci potvrdil syn Miloše Nesvadby Michal, který tak v krátkém čase přišel o dalšího milovaného člověka.

„Irena měla za muže sochaře Františka Bělského, který dělal například pamětní desku parašutistům na chrámu svatého Cyrila a Metoděje v Praze. Ten se kamarádil s Pablem Picassem,“ prozradil Aha! mim a herec Václav Upír Krejčí (64). Byl za Irenou ve Velké Británii, když ještě hrál s Michalem Nesvadbou v Mimtriu. „Byla to úžasná dáma, vtipná a pohotová, měla doma samé originály velkých mistrů, které, jak mi vyprávěla, jí vesměs umělci sami z přátelství darovali,“ dodal s obdivem Upír. Irena přijela také před 5 lety na oslavu Nesvadbových devadesátin, kdy mu přišli domů gratulovat také zástupci Národního divadla.

Miloš Nesvadba (91) na pohřbu Skořepové (†93): Budu plakat...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
majojo
6. 8. 2020 • 10:31

A nakonec všichni ti členové jediné strany a přední protagonisté na seznamech skončí v kostele. Že by obavy z.... ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.