Nešťastný Krampol po smrti manželky Hanky (†59): Tři dny jsem to tušil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nešťastný Krampol po smrti manželky Hanky (†59): Tři dny jsem to tušil!

Jiří Krampol po smrti manželky Hany Krampolové
Jiří Krampol po smrti manželky Hany Krampolové (Blesk:Martin Hykl, David Kundrát/Czech News Center)

Náhle se stal vdovcem. Jiřímu Krampolovi (82) zemřela milovaná žena Hanka (†59) v pondělí v podvečer v náručí. „Tušil jsem, že se něco stane,“ řekl deníku Aha! smutně herec, který se v posledních letech staral o Haničku, kterou neustále sužovaly zdravotní problémy. Krampol je na dně, vždyť jeho žena byla o 23 let mladší než on.

V poslední době se Haničce dařilo dobře, co se najednou stalo?

„Bylo jí špatně. Snědla s námahou dva kousky libového masa. Najednou se zvedla, že je jí zle a že musí na záchod. Cestou padla na zem. Honem jsem ji zvedl a zkoušel jí dát umělé dýchání. Nic nepomohlo.“

Na co zemřela?

„Doktor mi pak řekl, že vykrvácela z toho vředu na jícnu. Vřed jí už praskl jednou, v Nemocnici Na Františku jí pak museli dávat transfuze. Tehdy ji ještě zachránili.“

Jak jste mohl tušit, že se něco špatného stane?

„Já to občas mám. Takovou předtuchu. Byli jsme s Haničkou před čtyřmi dny na Pražském hradě na kafi a pak jsme šli pomaloučku na Petřín. Byla chudák tak dlouho zavřená po nemocnicích.“

A vy jste místo pohody tušil něco špatného?

„To nejde tak úplně říct. Měl jsem v sobě takovou divnou tíseň. Vnitřně jsem se skoro klepal. V krku se mi všechno svíralo a byla ve mně podivná nostalgie. Nechápal jsem proč.“

Sláva ve Vémolandu! Terminátor slavil narozeniny a skončil v bazénu

Video se připravuje ...

Už jste to někdy měl?

„Občas. Třeba když mi zemřel táta nebo při jiných smutných příležitostech.“

To je zvláštní, vždyť se vše zdálo být s Haničkou na dobré cestě.

„Ano, měl jsem radost, že Hanka přibrala pár kil, že si zašla ke kadeřníkovi, že se zajímala o věci kolem. Třeba se strašně těšila k synovi a vnoučatům. Petr jí volal, že ji zve a ona hned vzpomínala, jak posledně, když dostala opušťák z léčebny, hrála s dětmi na zahradě pexeso. Byla moc šťastná. Taky jsme spolu měli jet na dovolenou na Moravu. Stejně mi bylo hrozně divně.“

Jak nesete manželčinu náhlou smrt?

„Asi mi to ještě zcela nedošlo. Zemřela mi u nás doma v náručí, volal jsem ji zpátky, zkoušel dýchání z úst do úst, chtěl jsem ji oživit. Vykrvácela asi z vředu na jícnu. Byli jsme spolu sedmadvacet let, visel jsem na ní, neumím být sám. Potřebuju život s někým sdílet. Když byla pořád po nemocnicích, trpěl jsem tou samotou.“

Volal 155

Ačkoliv herec potohově hned volal o pomoc, vše bylo marné. I jeho pokusy o oživování. „V pondělí kolem půl sedmé hodiny večer jsme přijali tísňové volání na linku 155, na základě kterého jsme vyslali na danou adresu lékařskou záchranářskou posádku, u 59leté ženy proběhly oživovací pokusy, bohužel neúspěšně,“ řekla tisková mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. „Došlo u ní k zástavě srdce. Na místo poté dorazil koroner,“ dodala Poštová k tomu, co se stalo v bytě nedaleko Staroměstského náměstí v Praze odehrálo.

Herec nemůže zařídit pohřeb: Chybí umrtní list

Má svázané ruce. Jiří Krampol má před sebou povinnost objednat kremaci. Zatím ale nemůže nic dělat, nedostal úmrtní list. Probíhá pitva, teprve pak může nakládat s tělem.

„O konečné podobě obřadu rozhodne rodina,“ upozornil hercův manažer Miloš Schmiedberger (72). „Já funusy nesnáším. Nešel jsem v pondělí ani Honzovi Skopečkovi. Raději ty lidi navštěvuju ještě za života. Ale nějak důstojně musím Haničku vyprovodit. Rozloučit se s ní,“ pozradil Krampol, jehož jeho manažer žene nyní do práce. Výsledky pitvy budou ještě pár dní trvat a bez nich nedostane potřebný dokument. „Je moc smutné, že Hanka zemřela, ale Jirka musí plnit závazky. Byli jsme na pracovní schůzce se Šárkou a Natálkou Grossovými a už řešíme dvě vánoční představení. Také se chystá natáčení filmu Bastardi 4. To přece vůbec neznamená, že přitom netruchlí po své ženě. Ale život jde dál,“ prohlásil Schmiedberger.

Roky plné úrazů

Prosinec 2012

Hanka spadla časně ráno ze schodů, když šla venčit pejska. Zlomila si levé koleno. Museli ji operovat v Nemocnici Na Františku.

Prosinec 2013

Téměř na den přesně po roce spadla Hanka znovu a tentokrát si zlomila rameno. Opět ji operovali.

Říjen 2016

Před natáčením pořadu Prostřeno si Krampolova žena zašla ke kadeřnici, cestou zpět uklouzla a zlomila si pravý kotník. Tentokrát ji neoperovali s tím, že 2 měsíce nesmí na nohu v sádře došlápnout.

Únor 2019

Hanka jen kouří a nejí, ztrácí se před očima. Cítí se špatně. Skončila v péči Fakultní nemocnice na Karlově náměstí.

Červen 2019

Krampolovou léčí v Nemocnici Na Františku kvůli nechutenství. Zhubla na pouhých 47 kilogramů. Stále myslí jen na cigarety.

Červenec 2019

Hanka odjíždí do léčebny do Červeného Dvora, kde je čtyři týdny. Pořád je hodně hubená a závislá na cigaretách.

Srpen 2019

Kvůli závislosti na kouření přijímají Hanku v bohnické léčebně. Po třech měsících je konečně vidět zlepšení. Bývalá učitelka mateřské školy přibrala 14 kilo a vypadá spokojeně.

Listopad 2019

Hanku Krampolovou propustili z Bohnic. Její muž Jiří se těší, že noční můra po 10 měsících skončila.

Prosinec 2019

Sliby chyby. Hanka se sice dušovala, že s cigaretami sekne, ale nedokázala to. Praskl jí kvůli tomu vřed na dvanácterníku, krvácí do břicha. Sanitka ji opět veze do Nemocnice Na Františku.

Leden 2020

Při nešťastném přemisťování na lůžko si Hanka v nemocnici zlomila stydkou kost. Odvážejí ji zpět do bohnické léčebny. Musí stále ležet. V březnu je vyhlášená karanténa kvůli koronaviru a pacienti nemohou opouštět pokoje. Manžel Jiří nesmí na návštěvu.

Duben 2020

Na konci měsíce si Jirka konečně vyzvedává svou ženu po 4 měsících v Bohnicích.

Červen 2020

Opět putovala do nemocnice, tentokrát byla na operaci vbočeného palce, tzv. halluxu. Kvůli deformitě přednoží, kdy jí palec levé nohy nepřirozeně zarůstal pod prsty, se jí prý špatně chodilo.

Prokletí Hanky Krampolové (†59): Život jí poznamenala dvě úmrtí. Porodila mrtvou dceru a...

Na učitelku z mateřské školy se toho sesypalo hodně. Sama Hanka Krampolová (†59) mluvila o dvou nejhorších momentech svého života, které ji poznamenaly napořád a vlastně ji nepřímo dovedly až k pondělní smrti vykrvácením. Když na ně vzpomínala, nedokázala se ubránit slzám.

Hanka měla syna Petra (40) z prvního manželství a s Jiřím Krampolem (82) si přáli další děti. Dlouho se jim to nedařilo, až v pětatřiceti otěhotněla a hercovo štěstí neznalo mezí. „Bohužel mi v osmém měsíci odebírali plodovou vodu, protože jsem byla na rizikovém těhotenství,“ vzpomínala vždy Hanka. Když po zákroku odjela k mamince, odtekla jí plodová voda a musela do nemocnice. „Řekla jsem lékařům, že už tři dny necítím pohyby. Rychle mi vyvolali porod a já přivedla na svět mrtvou holčičku,“ plakala Hanka kvůli neštěstí, které se jí stalo před 24 lety. Nikdy se z toho úplně nevzpamatovala. A to už na ni osud chystal další drsnou zkoušku v roce 2012.

Hercova žena právě mluvila se svou maminkou telefonem, když Marie Kalistová (†76) přímo během hovoru zemřela. Několik měsíců bojovala s rakovinou jater. Hanka už měla jen ji, tatínek odešel dřív. „Smály jsme se spolu a najednou bylo divné ticho. Mluvila jsem na ni, pak už jsem zoufale křičela mami, mami, ale nic. Rychle jsme s Jiříčkem jeli taxíkem k mamince. Byla už mrtvá,“ popisovala chvíle, které ji navždy poznamenaly, Krampolová. Nedokázala na strašný zážitek nikdy zapomenout, často se k němu v myšlenkách vracela a nemohla spát.

Byl to rok 2012, kdy Hanka na jeho sklonku spadla při venčení Žanetky ze schodů a zlomila si koleno. Tím se odstartovala řada až neuvěřitelných zdravotních problémů, které bohužel po dlouhém trápení vedly až k smrti v pondělí v půl sedmé večer.

Krampolovi před měsícem v Blesku: Doufali ve šťastný konec!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
5. 8. 2020 • 22:40

Měla v sobě mrtvé 8 měsíční dítě.Chudinka.
Praskly jí jícnové varixy a tak vykrvácela.Pohled na to je hrozný.Tohle bude mít Krampol do smrti před očima.
Je mi ho strašně líto.
Byla bych ráda, aby na něj byli teď lidi hodný .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.