Hofmann jako Landovský (†78): Přijel si ho zkontrolovat syn Lanďáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hofmann jako Landovský (†78): Přijel si ho zkontrolovat syn Lanďáka!

Martin Hofmann ve filmu Havel
Martin Hofmann ve filmu Havel (Foto ara)

Tentokrát nestačilo, aby stejně jako seriálový Luďan ze seriálu MOST! řval jednu sprosťárnu za druhou. I když k tomu v roli disidenta Pavla Landovského (†78) neměl daleko. Herce Martina Hofmanna (42) si ale přijel zkontrolovat Lanďákův syn Jakub (43).

Měl vždycky prozříznutou pusu a pro sprosté slovo nešel daleko. Podle těch, co se s ním setkali, ale Lanďák drsnou image hulváta maskoval citlivou povahu. Jeho synovi Jakubovi tak pochopitelně záleželo na tom, jak jeho otce ve filmu Havel Martin Hofmann zahraje. „Jakub je českým velvyslancem při NATO, takže nemá tolik času, ale scénář si přečetl a taky se se mnou sešel a řekl mi k tomu své poznámky,” řekl Aha! režisér Slávek Horák (45).

Přepadovka

A u toho nezůstalo. Těsně před tím, než půjde film do kin, se Jakub poměrně nečekaně objevil na pracovní projekci pro štáb. „Vidět tatínka na plátně bez toho, aby to byl on, je velmi zvláštní pocit. Martin Hofmann ale dokázal podle mě něco mimořádného. Byl uvěřitelným Lanďákem i bez řvaní, a vystihl to, co charakterizovalo vztah táty s Havlem, totiž opravdové kamarádství,” pochvaloval si naštěstí Landovský junior.

UPOUTÁVKA seriálu. - Šestidílná špionážní minisérie Bez vědomí se odehrává v totalitním Československu krátce před revolučními událostmi roku 1989. - VIDEO

Video se připravuje ...

Není to Gladiátor

„Bylo to zvláštní, ojedinělé. Myslím, že Russell Crowe prostě takovou zkušenost po natočení Gladiátora neudělal. Rád jsem Jakuba poznal a celé to dopadlo dobře,“ oddechl si Hofmann, který se na roli pečlivě připravoval. „Mám pocit, že vedle toho řvaní tam bylo i dost něhy,“ svěřil se herec. Celovečerní film Havel režiséra Slávka Horáka (45) můžete vidět v kinech od 23. července.

Velvyslanec ČR při NATO

Jakub Landovský je advokát, politolog a vysokoškolský pedagog. V březnu 2015 byl jmenován náměstkem ministra obrany ČR Martina Stropnického (63) pro řízení sekce obranné politiky a strategie. A na rozdíl od Stropnického tam vydržel až do srpna 2019, kdy se stal novým velvyslancem ČR při NATO. V této funkci nahradil generála Jiřího Šedivého (67).

Ukázka z filmu Havel - Martin Hofmann jako Pavel Landovský

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.