Ivana Chýlková: Velká životní změna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ivana Chýlková: Velká životní změna!

Ivana Chýlková
Ivana Chýlková (Blesk.cz)

Nad venskovskou romantikou dřív trochu ohrnovala nos. Až drsný nástup koronaviru přiměl Ivanu Chýlkovou (56) vzít chalupu na milost. A rychle jí vzala zavděk. „Ta příroda, klid, nádherné,“ uznala Ivana. Teď v lůně nižborských lesů točí nový seriál ČT Chataři. „Hraju intelektuálku, spisovatelku,“ prozradila herečka.

Cítí se báječně. „Točím moc ráda, je pohoda, protože nikdo nespěchá do divadla, je tak klid na práci,“ říká spokojeně. Dřív jezdila na venkov jen jako malá k dědečkovi a babičce. Dovolenou v zahraničí si prý nejlépe vychutná v zimě, protože v létě je pěkně i doma. Práce o prázdninách jí proto vůbec nevadí. A co říká herečka na to, že legendární režisér Chalupářů František Filip (89) označil Chataře nemilosrdně za další zbytečný seriál? „Všechno už tu přece bylo. To bychom se museli všichni zastavit. Nemohli bychom už točit nic,“ říká Chýlková s úsměvem. Stejný názor má i kreativní producent seriálu Josef Viewegh (51).

„Scenárista Petr Kolečko je zárukou chytré zábavy. Jde o jiné příběhy, jiné charaktery, prostě jiný seriál. A lidé přece mají nárok si v pátek večer odpočinout u obrazovky,“ míní. Režisér Filip ale šel ve své kritice ještě dál. Prý už nemáme dobré herce. „Vidíte, a Chataři dokazují, že máme. A další, stejně tak jako kdysi jeho Chalupáři, zase proslaví,“ dodává přesvědčeně producent. Pro natáčení si štáb musel zbudovat vlastní osadu. Těžko by mu totiž deset chatařů pronajalo své příbytky na celé horké léto.

Chýlková předvedla svou angličtinu: Schillerová si může gratulovat!

Video se připravuje ...

Režisér honí čas
Režisér Radek Bajgar (57) byl na rozdíl od herců přece jen trochu nervózní. „Doháníme několikatýdenní skluz. Musíme mít hotovo, než napadne sníh. Letnímu počasí se přizpůsobujeme, takže když prší, točíme déšť, soumrak máme, až zapadne sluníčko,“ popisuje metodu práce.

Šedá eminence
Herečka Petra Nesvačilová (34) představuje chatařku Helenu Rubalovou. Povoláním je kadeřnice a kosmetička a jejím koníčkem je tahat skrytě za nitky. „Umí moc dobře ovládat chod v osadě, aniž by to dotyční na sobě poznali,“ popisuje svou postavu.

Beretová chce tepláky
Hraje manželku hlavního hrdiny v podání Martina Myšičky (50) Ivanu Srovnalovou. „Když jsem poprvé přijela na plac, měla jsem v očích slzy štěstí, je sen točit v takové oblasti. Bude to krásné léto v přírodě. Obecně miluju chalupaření, nejvíc, když si můžu vzít tepláky,“ přiznává Pavla Beretová (36). Pochlubila se, že umí í rozdělat oheň.

Ivana Chýlková na premiéře Chlap na sřídačku: Já bych se o muže nedělila!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.