Janžurová jako Teroristka: Trénovala na střelnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Janžurová jako Teroristka: Trénovala na střelnici

Iva vypadala se zbraní v ruce věrohodně.
Iva vypadala se zbraní v ruce věrohodně. (Foto archiv filmu Teroristka)

Na obrazovky vtrhne jako sympatická učitelka Marie, v ruce bude ale Iva Janžurová (78) třímat pistoli. Na scénář k Teroristce přitom herečka režiséru Radku Bajgarovi (57) kývla, jenže než vůbec tušila, že bude muset nabíjet před kamerou brokovnici. A že to pro ni byla fuška...

Má být na co pyšná. Při natáčení totiž musela tentokrát zvládnout obstarávat i střelné zbraně. „Připravovali mě opravdu šetrně, i instruktor přes zbraně mi na střelnici vysvětlil rozdíl mezi pistolí a revolverem s decentněě utajovanou jistotou, že hází na stěnu hrách,“ vtipkuje Janžurová o své roli Marie, která se coby učitelka v důchodu rozhodne odjistit zbraň a zastavit arogantního strůjce zla, kterého hrál Martin Hofmann (42). „Aniž bych se teda chtěla vychloubat, že zvládám pušku! Já jsem se to vždycky naučila jen na chvíli, kdy se natáčelo,“ říká první dáma českého filmu.

To, co jí všechno čeká, ale nejdřív netušila. Na scénář prý totiž kývla, aniž by si ho nejdřív pořádně prostudovala. „S Radkem Bajgarem jsme se lépe poznali během natáčení Teorie tygra, do té doby jsem ho vůbec neznala. Já jsem pak musela na operaci se srdcem, takže jsem ani nebyla na premiéře Teorie tygra. Pak se mi ozval s novou nabídkou, ale během toho telefonátu mi vlastně ani neřekl, o čem film bude,“ směje se Janžurová.

Že bude teroristka zjistila však záhy. „Když si mě přijeli vyfotit, jak budu vypadat se zbraní. Scénář se mi ale už v té původní verzi moc líbil. Je to hezká herecká příležitost prožít na plátně nečekané pohnutí ve věku ženy už ponořené do dnů poklidného stáří,“ neskrývala před televizní premiérou nadšení. Jak se jí to povedlo, sledujte už v neděli večer od 20.10 na ČT.

Janžurová si Lva neodnesla: Místo sebe litovala dceru!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.