Hvězda Ulice JITKA SMUTNÁ: Promluvila o adopci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hvězda Ulice JITKA SMUTNÁ: Promluvila o adopci!

Jitka Smutná
Jitka Smutná (Profimedia)

Loni se rozešla s dlouholetou přítelkyní, spisovatelkou Petrou Braunovou (53). Momentálně je hvězda Ulice Jitka Smutná (67) bez partnerky. To jí ale nebrání v tom, aby bojovala za práva českých homosexuálů.

Smutná, která hraje v populárním seriálu Marii Vránovou, jednoznačně podporuje manželství a možnost adopce pro všechny. „Rodina je skvělá věc a nezáleží na tom, jaká je z hlediska genderu. Je ke škodě dětí, které žijí bez rodičů v dětských domovech, že nemohou vyrůstat v domácím prostředí s někým, kdo patří jen jim,“ svěřila Smutná, která má sama z manželství s kameramanem Jaromírem Nekudou dvě dospělé děti.

„Je jedno, jestli rodiče, které dítě milují a pečují o něj, jsou dva muži, dvě ženy, nebo muž a žena,“ zdůraznila herečka. Když Smutná opustila svého muže po 26 letech manželství a odešla žít se ženou, spisovatelkou Braunovou, mnoho lidí tím překvapila. „Můj muž je báječný člověk a dnes je všechno tak, jak nejlíp to může být,“ tvrdí herečka, která věří, že se časem nahlížení na homosexuály v Česku změní k lepšímu. „Bývá snadné říkat, že vůl zůstane volem, ale nic se nemá vzdávat předem. Ten posun k lepšímu je znát a postoj společnosti se neustále mění,“ uzavřela Smutná.

Jitka Smutná: Pěstování rajčat je pro mě vášeň

Video se připravuje ...



Přečtěte si
janakveton
11. 5. 2020 • 14:49

Souhlasím plně s Konvalinkou!

manunu
10. 5. 2020 • 13:18

konvalinka34: J. Smutná nechce adoptovat dítě, v jejím věku už by to ani nebylo možné. Chce to pozorněji číst článek, ona se vyjádřila na podporu adopce homosexuálními páry.

konvalinka34
10. 5. 2020 • 11:50

Ona byla hvězda Ulice??
Proč se nestará o vnoučata, a ve svém věku chce adoptovat dítě? Je to vyšinutá lesba a doufám, že nebudou mít nikdy podporu!!!

manunu
10. 5. 2020 • 10:38

Dnes už je naštěstí společnost k lidem stejného pohlaví tolerantní. Co se týká adopce dětí, je to složitá věc, ale ani některé "normální" rodiny se o děti moc příkladně nestarají.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.