Seriálová hvězda Jitka Smutná (67): Krach vztahu ji připravil o dům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Seriálová hvězda Jitka Smutná (67): Krach vztahu ji připravil o dům

Braunová a Smutná už netvoří pár.
Braunová a Smutná už netvoří pár. (Foto Aha! – Petr Novotný, ara )

Rozešla se s přítelkyní, spisovatelkou Petrou Braunovou (52), se kterou žila přes deset let. A Jitka Smutná (67) tak zároveň přestala být i spolumajitelkou vysněného domu v Měčíně u Klatov.

„Paní Smutná už sem k nám do Měčína nejezdí. Je to asi už tři roky, co se rozkmotřila s paní Braunovou. Ta sem teď jezdí sama,“ potvrdil Aha! informaci o rozchodu herečky se spisovatelkou místostarosta Měčína u Klatov s tím, že Smutná se s Braunovou vypořádala i majetkově a majitelkou domu na západě Čech je už teď pouze Braunová.

Přestala jezdit
Přitom šlo o Jitčin vysněný dům, který herečka s Braunovou hodně dlouho hledaly. A když ho konečně našly a koupily si ho, začaly stavení společně rekonstruovat a všechny vydělané peníze sypaly pouze do bývalého panského sídla. „Ten dům v centru obce si pořídily před sedmi lety. Daly do něho všechny peníze a postupně ho dávaly dohromady. Nejprve obě, potom už jenom Petra, která sem doteď jezdí téměř každý týden. Jitka sem ale už před třemi lety téměř přestala jezdit, objevila se maximálně jednou za měsíc, a teď už ji tady ale nevidíme vůbec,“ dozvěděli jsme se v měčínském kulturáku.

Partnerka to nebyla
Zda-li si Smutná našla novou přítelkyni či žije sama, jsme se nedozvěděli. V Divadle Ungelt se sice herečka před dvěma týdny po jednom představení držela za ruku se ženou, partnerka to prý ale nebyla. „To byla sice přítelkyně, ale nikoli moje. Můj tam byl pouze bratr a synovec. A nespojujte, prosím, nějaký můj rozchod s divadlem,“ sdělila Aha! rázně Smutná.

Jak zjistila, že miluje ženy
Marie, seriálová sestra Rudolfa Hrušínského ml. (72) z Ulice, a herečka Divadla Ungelt Smutná v roce 2009 veřejně oznámila, že žije se ženou – a to spisovatelkou Braunovou. Že inklinuje k ženám, zjistila po téměř třicetiletém manželství s kameramanem Jaromírem Nekudou (74), se kterým má děti. „Já se v osmnácti platonicky zakoukala do jedné krásné dívky, jenže mi tehdy nic dalšího nedošlo. Vdala jsem se, měla děti a krásné manželství. Až tak před deseti lety jsem pochopila a sama sobě přiznala, jak to se mnou opravdu je,“ rozhovořila se o své homosexuální orientaci Smutná v roce 2013.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.