Jitka Smutná o své lesbické orientaci: Už nechci nic skrývat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jitka Smutná o své lesbické orientaci: Už nechci nic skrývat!

Jitka Smutná je konečně šťastná a je to na ní vidět.
Jitka Smutná je konečně šťastná a je to na ní vidět. (Foto TV Nova, Lenka Hatašová, ara)

Odešla z manželství s mužem a veřejně přiznala svou náklonnost k ženám. Takzvaný »coming out« ale neměla Jitka Smutná (70) vůbec jednoduchý! Ještě dnes se hvězda seriálu Ulice setkává s odsudky...

Dlouholeté manželství s kameramanem Jaromírem Nekudou (80), z něhož vzešla dcera – zpěvačka Tereza Nekudová (43), musela Jitka ukončit. Jinak by se v něm udusila. „Byl to nutný krok, už jsem nechtěla vyprávět, jak žehlím manželovi košile,“ přiznala v pořadu Život ve hvězdách Smutná, která v nekonečeném seriálu hraje lesbu Marii.

Já jsem já

Byť bylo její manželství harmonické a odnesla si z něj ty nejkrásnější vzpomínky, lákaly ji ženy. Herečka se před deseti lety rozhodla veřejně přiznat svou lesbickou orientaci a někteří ji za to málem lynčovali. Pochopitelně se její orientace propírala i veřejně, což nesla těžce. „Ne kvůli sobě, ale kvůli tomu, že se to týkalo mých blízkých. Ten příběh se stále přežvýkával dokola a dokola. Slova se občas obměňovala, ale někdy ani to ne. Někdy to bylo až hrubé. Jako kdybych přestala být Jitka Smutná herečka, ale byla Jitka Smutná lesba. Ale já jsem oboje,“ řekla herečka.

Drbárna z ULICE: Pistole ve škole! Kdo a proč ji přinesl?

Video se připravuje ...

Oheň na střeše

Už zkrátka nechtěla nic hrát a předstírat. „Lidi z mé komunity LGBT se nemůžou skrývat, musí žít úplně normálně. A ta většinová společnost by docela chtěla, abychom o tom nemluvili. Říkají – nedržte se za ruce, ježíšmarja, ženský se ocicmávají... A ještě to označují nepřístojnými slovy, která kdyby někdo řekl o jejich vztazích ve většinové společnosti, tak by byl oheň na střeše! Ale o nás to klidně řeknou...“ rozhorlila se Smutná. „I proto si myslím, že je velmi dobře, že zrovna v Ulici je ženský pár,“ dodala Jitka, jejíž partnerku v nekonečném seriálu hraje Miluše Šplechtová (65). V soukromém životě herečka žila se spisovatelkou Petrou.

Jitka, nebo Zlata?

V současné době je Jitka spokojená ve vztahu s ženou a je ráda, že se ve svých 60 letech odhodlala k tak závažnému kroku a konečně je šťastná. A je to na ní znát. Vypadá čím dál lépe. Na nedávném portrétu od fotografky Lenky Hatašové je až k nepoznání. „Na první pohled jsem myslela, že je to Zlata Adamovská,“ píšou jí lidé pod snímek na sociální síti. „Já taky!“ odpovídá Smutná s humorem sobě vlastním.

Tento týden v Ulice: Vášnivé bouře, krutá procitnutí a nečekaná zklamání

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Huga
21. 11. 2022 • 19:12

Tesařová Tesař Baldedash a spousta dalších nicků. Ty jsi tupá jak štoudev. Homosexualita není nemoc, zato ty jsi zlá, záštiplná osoba s chorým nenávistným mozkem. Ty byses měla léčit. Ale tobě nepomůže ani svěcená, špíno.

AHel
20. 11. 2022 • 21:36

Když je někdo lesba, tak má být ráda, že se to nepovažuje za trestný čin a většinou se to toleruje, tj. držet hubu a krok. Je to kafemlejnek, který už všichni znají, mě lesby odpuzují, ale jsou to také lidi, tak ať si žijou v klidu a pokoji a nezviditelňují se...je to omyl přírody, dobře, ale ať si nehrají na mámu a tátu, když žádnou mámou a tátou nejsou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.