Záchrana na poslední chvíli! Hrdinský čin Martina Maxy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Záchrana na poslední chvíli! Hrdinský čin Martina Maxy

Martin Maxa
Martin Maxa (Aha! – Martin Pekárek)

Několik let se Martin Maxa (58) živil jako učitel tělocviku, přesto proslul především jako zpěvák.  Ve chvíli, kdy přišla nabídka, aby si zpěvák zahrál sportovního trenéra v primáckém seriálu, bez rozmyšlení roli přijal.

Autoři seriálu Modrý kód oslovili zpěváka s nabídkou zahrát si v seriálu sportovního trenéra. Jelikož je Maxa absolventem fakulty tělesné výchovy a sportu, nad novou pracovní zkušeností dlouho nerozmýšlel. A jelikož se Modrý kód odehrává v nemocničním prostředí, je otázkou, zda svalovec zvládá první pomoc.

„Jakožto absolvent FTVS mám zkoušku z tělovýchovného lékařství. A ačkoli od konce mých studií již uplynulo velmi, velmi mnoho let, první pomoc bych rozhodně poskytnout uměl,“ řekl Maxa webu Super.cz s dovětkem, že si první pomoc vyzkoušel i na vlastní kůži.

„Jednou jsem "zasahoval" na koupališti. Nešlo ale o žádnou akci typu pobřežní hlídka. Strhnul se tam povyk kolem holčičky, které zaskočil oříšek. Dusila se, začínala modrat, všichni se snažili něco udělat, ale nepomáhalo to. Vběhnul jsem tam, chytil ji za nohy, pověsil hlavou dolů, zatřásl a ořech byl venku. Někdy je zkrátka účinné to nejjednodušší řešení,“ svěřil se zpěvák.

Opálený svalovec Martin Maxa ve filmu! Ale tentokrát nešlo o jeho svaly:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.