Manévry kolem Gottova hrobu! Incident s Chaplinem děsí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Manévry kolem Gottova hrobu! Incident s Chaplinem děsí

Hřbitov na pražských Malvazinkách je nedaleko domu, kde zpěvák dlouhá léta žil.
Hřbitov na pražských Malvazinkách je nedaleko domu, kde zpěvák dlouhá léta žil. (Archiv Blesku)

Hrobové místo pro Karla Gotta (†80) se pilně buduje a vedení hřbitova již prozřetelně zvažuje veškerá možná rizika. 

Na pražském hřbitově Malvazinky bude o návštěvu hrobu Karla Gotta logicky enormní zájem. Ředitelství Správy pražských hřbitovů už proto řeší bezpečnostní opatření. „U hrobového zařízení Mistra Karla Gotta očekáváme velkou návštěvnost lidí, a proto je nutné celou situaci řešit nejen s našimi zaměstnanci, ale také s dalšími institucemi, tedy úřady a policií,“ prozradil Blesku ředitel Karel Kobliha. Místo posledního odpočinku legendy tak nejspíš bude monitorovat kamera.

Obezřetnost je totiž rozhodně na místě! Třeba na hřbitově, kde leží Charlie Chaplin (†88) se nehlídalo a rakev byla jednoho dne fuč. K ostudnému činu vykradačů hrobů došlo v roce 1978 ve švýcarském Corsier-sur-Vevey. Za navrácení ostatků bylo přitom žádáno výkupné 600 tisíc dolarů. Policie za pár týdnů vypátrala Poláka Romana Wardase a Bulhara Gančo Ganěva, kteří slavného nebožtíka zahrabali na poli nedaleko hřbitova.



Přečtěte si
Shelby16
19. 12. 2019 • 17:09

V Americe se to řeší tak, že slavní lidé jsou uloženi na hřbitově v minikaplích, které jsou normálně pro veřejnost nepřístupné (a jistě i dobře zabezpečené) např. Michael Jackson, rovněž slavná zpěvačka Karen Anne Carpenter a spousta dalších. Anebo místo odpočinku nebylo záměrně veřejnosti oznámeno, mimo jiné i kvůli riziku krádeže ostatků - viz. John Lennon, George Harrison, Freddie Mercury ap.

Hřbitovní správa v Malvazinkách to nebude mít jednoduché, z poklidného hřbitova tam bude poutní místo, nekonečné hromady svíček u Gottova hrobu se budou roztahovat až na cesty, davy turistů i z Německa... viděli jsme, jak dopadla Bertramka.

majojo
19. 12. 2019 • 12:23

A že jste rovnou nepřipomněli aktuální pokus o krádež Haydricha, bulváři!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.