Vzpomínky na Havla: Srdíčka na Hrádečku i nová deska | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vzpomínky na Havla: Srdíčka na Hrádečku i nová deska

Havel v roce 2002 během summitu NATO v Praze
Havel v roce 2002 během summitu NATO v Praze (Profimedia.cz)

Už je to let, co zemřel první český prezident Václav Havel (†75). V den výročí na něj včera vzpomí nalo celé Česko, a to věnci na hrobě, svíčkami na Hrádečku i novou pamětní deskou.

Hrob prvního porevolučního prezidenta na pr ažském Vinoh radském h řbitově včera zasy pali lidé i politici květinami a věnci. Ten poslala i současná hlava státu Mi loš Zeman (75) a jako ozdoba na něm bylo jmelí. Pocty se dostalo Havlovi také u jeho domu na Rašínově nábřeží, kde mu byla odhalena prostá pamětní deska s textem: „zde jsem taky žil“. Asi nejhezčí pietní místo ale bylo u jeho chalupy na Hrádečk u u Trutnova.

Na místo posledních dnů Havlova života mířili jednotlivci i celé rodiny, aby tu zapálili svíčku a položili květiny či srdíčka. Přijel i prezidentův soused Vladimír Pechan (86), který o pietní místo u chalupy pečuje. Před výročím úmrtí jej vyčistil a plot vyzdobil větvičkami a jmelím.

Vzpomínková akce Václava Havla při příležitosti osmého výročí jeho úmrtí:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.