Milostné potupy Trojana: Kdo mu odloudil Havlovou a Brejchovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Milostné potupy Trojana: Kdo mu odloudil Havlovou a Brejchovou

Ladislav Trojan se synem Ivanem.
Ladislav Trojan se synem Ivanem. (Foto ara)

Otec herce Ivana Trojana (55) Ladislav žije už řadu let ve spokojeném manželství s paní Olgou. Jenže v mládí měl dvě lásky, o které ho pak připravili Václav Havel a Miloš Forman.

Dříve než potkal svoji životní partnerku Olgu, s jednou Olgou už randil. Málokdo možná tuší, že to byla právě Olga Špíchalová (později Havlová – pozn. red.). Právě manželka exprezidenta Václava Havla byla Trojanovou úplně první láskou, na níž dodnes v dobrém vzpomíná. „Olga byla moc krásná, pocházela z dělnické rodiny. Když jsme se seznámili, pracovala jako dělnice na úřadě a já jsem na ni každý den čekal. Oba nás zajímalo divadlo, kvůli ní jsem dokonce zrežíroval hru Popelka a obsadil ji do hlavní role,“ vzpomíná na jejich randění Ladislav, jak píše web Kafe.cz.

Jenže Trojan prý tenkrát nebyl ještě na vážný vztah zralý a pak se objevil Havel, do něhož se zamilovala. „On byl Václav už tehdy velice zajímavý a sečtělý intelektuál. Vadilo mi, že mi Olgu přebral takový mladíček, nakonec jsem ale šel z cesty a oběma jsem to přál," přiznal.

Forman ve hře
Pak se během studia na DAMU seznámil s krásnou herečkou Janou Brejchovou. I když se dle uvedeného webu ze začátku snažil naplno nepodlehnout, nakonec prý zahořel velmi intenzivně. A i když s ním Brejchová dokonce jezdila za jeho rodiči, nakonec jí zkřížil cestu tehdy začínající režisér Miloš Forman, kterého potkala v divadle. A zamilovala se až po uši. „Jana přišla k nám domů a oznámila mi, že už se nebudeme scházet, tenhle rozchod mě opravdu velmi zasáhl!" připouští i po letech Trojan.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.