Trojan skončil v domově důchodců: Z mrtvice měl syn Ivan velký strach... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Trojan skončil v domově důchodců: Z mrtvice měl syn Ivan velký strach...

Ladislav Trojan
Ladislav Trojan (profimedia.cz)

Takhle si ho nepřál vidět ani vlastní syn. Ladislav Trojan (86) kývl na roli, ve které leží nemohoucí v domově důchodců. Jeho syn Ivan (54) z toho byl tak nervózní, že se podle informací Aha! chodil koukat střihačům pod ruce.

„Nemusela jsem ho přemlouvat. To nikdy nedělám. Pan Trojan si přečetl scénář, dali jsme si schůzku v kavárně a on řekl hned ano. Jen jsme hledali tu míru onemocnění, jak už moc je mimo a jak vnímá. Chtěl to hned dělat,“ tvrdila Aha! režisérka Beata Parkanová, která ho před kamerou přikovala k posteli v domově důchodců.

Po mrtvici

Trojan tam pod její taktovkou natáčel film Chvilky za plného provozu, takže si vyslechl i křik některých pacientů. „Je profesionál a laskavá bytost, takže to pochopil. Navíc člověk v jeho věku to většinou zná ze svého života – že mu někdo odcházel. Takže ví, že to do života patří,“ řekla Aha! režisérka a scénáristka filmu.

Z toho, jak bude Trojan starší vypadat v roli starce po mrtvici, měl největší strach jeho syn Ivan. Podle informací Aha! to nevydržel a přišel několikrát nahlédnout do střižny, i když ve snímku sám nehrál. „Nic nám nakonec neříkal. Jenom jsem měla pocit, že to na něj velmi intenzivně působí. Byla to pro nás i silná chvilka ve střižně. Domov důchodců byl zrovna dost šílený,“ přiznala Parkanová.

Divné embargo

K ožehavé roli se otec se synem ale zjevně nehlásí. Jméno Ladislava Trojana není uvedeno v tiskových materiálech ani na internetových filmových databázích (ČSFD, FDB). Nikdo z rodiny ani nedorazil na premiéru! „Jeho fotky k dispozici nemáme. Ve filmu prý není poznat schválně,“ odpověděl PR manager filmu Petr Slavík na žádost Aha! o zaslání více fotek z inkriminované role.

Měl ho hrát Tříska

„Zatím mi chybí protagonista dědy. Komunikovala jsem – a bylo to opravdu milé a vstřícné – s Janem Třískou,“ svěřila se režisérka Parkanová. „Scénář si přečetl do druhého dne, hodnotil ho pozitivně. U něj je ovšem potíž s cestováním přes oceán...“ posteskla si v květnu 2017. O čtyři měsíce později herec zemřel na následky zranění po pádu z Karlova mostu do Vltavy.

 Fešácký syn Ivana Trojana prolomil tabu: Přiznal, co mu zařídil slavný táta

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.