Hrob Karla Gotta (†80) na Malvazinkách: Vzpomínaly stovky lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Hrob Karla Gotta (†80) na Malvazinkách: Vzpomínaly stovky lidí!

Lidé chodili k místu posledního odpočinku celý den.
Lidé chodili k místu posledního odpočinku celý den.  (Foto Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Od sobotního rána, kdy se informace o dokončeném hrobu Karla Gotta (†80) na Malvazinkách dostala na veřejnost, k němu dorazily už stovky lidí.

Většina z nich nosila k místu posledního odpočinku legendárního zpěváka květiny nebo zapalovala svíčky. „Měla jsem ho moc ráda. Byl to skvělý zpěvák a člověk,“ svěřila Nedělnímu Aha! se slzami v očích paní Věra. „Je krásné, že má hrob v období svátků. Vždyť to byl pro nás všechny symbol českých Vánoc,“ dodala. Řada Mistrových příznivců chodí k hrobu i s malými dětmi. „To byl pan Gott. Moc hodný pán!“ vyprávěla svému malému synovi maminka. V sobotu večer už hrob z dílny akademického architekta Jiřího Deýla a inženýra Pavla Štrunce zářil velkým světlem od zapálených svíček. Těch je každou hodinu víc a víc...

Pohřbila ho v pátek
Vdova Ivana Gottová (43) uložila urnu se zpěvákovými ostatky do hrobu v pátek večer. Ještě předtím rozeslala zprávu o dokončení místa posledního odpočinku svého manžela všem členům rodiny. „Ano, přišla mi od Ivany tato informace,“ řekla Nedělnímu Aha! nejstarší Slavíkova dcera Dominika.

Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Shelby16
22. 12. 2019 • 21:12

Tak u Dominiky se předpokládá, že v nejbližší ch dnech nejpozději o vánočních svátcích příjde navštívit hrob a zapálí onu svíčku, ale nedovedu si představit, že by měl zapálit svíčku každý fanoušek Gotta v Evropě, který tam příjde. To by byly svíčky desítky metrů kolem včetně celé přístupové cesty. Jak jeden pisatel podotkl, může nastat kuriózní situace, svíčky pro Gotta nebude už kam dát budou lemovat i hroby ostatních lidí.

kristinn
22. 12. 2019 • 05:19

Mnohým nepriaznivcom Ivana zavrela hubu a sklapla im sánka. Hrob je dôstojný, niet mu čo vytknúť. Nech v ňom pán Gott odpočíva v pokoji♥. Priaznivci by sa ale mali uvedomiť, že na kahance a svietidlá je pred ním vyhradený priestor a nemali by ich klásť na hrob, aby sa neznehodnocoval. A je zaujímavé, že bulvár ešte nenafotil dcéru Dominiku pri ňom. To je taká zaneprázdnená rozdávaním rozhovorov do bulváru, že tam ešte nebola otcovi zapáliť svetlo???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.