Karla Gotta (†80) uložili do hrobu: »Vrátil« se fanouškům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Karla Gotta (†80) uložili do hrobu: »Vrátil« se fanouškům!

Karel Gott (†80)
Karel Gott (†80) (Foto: R. Klejch, archiv Blesku)

Má hrob důstojný, elegantní a nepřehlédnutelný. Přesně tak, jak Karel Gott (†80) chtěl. A jeho manželka Ivana (43) tak jeho poslední přání vyplnila. Na pražský hřbitov Malvazinky už mohou chodit jeho fanoušci ještě před vánočními svátky.

Místo posledního zpěvákova odpočinku bylo včera vpodvečer dokončeno a podle informací Aha! ihned poté do něho vdova uložila urnu se Slavíkovými ostatky. Hrob ze žuly, osázený tisy a rododendrony, má výhled na milovanou Betramku, kde Karel přes čtyřicet let žil. Je ze dvou druhů žuly a pracovali na něm, včetně okolního prostranství, dva architekti – Jiří Deýl a ing. Pavel Štrunc. Je na něm rytina Gottova portrétu a jeho slavný podpis je z plátkového zlata.

Co by ale Slavík nejvíc kvitoval, je velké prostranství kolem, kam za ním mohou chodit fanoušci. Poslední místo Karlova odpočinku nebylo totiž vůbec záležitostí chvilky. „Paní Gottová na jeho přípravě a celkovém konceptu velmi intenzivně pracovala,“ svěřila Aha! mluvčí Aneta Stolzová (37). „Největší důraz se kladl na to, aby místo posledního odpočinku odpovídalo co nejvíc představě pana Karla Gotta a symbolizovalo důstojnou památku,“ dodala.

Podle jeho vůle

Místo posledního odpočinku si Slavík vybral sám už před několika lety. Kdykoli jel kolem hřbitova Malvazinky, neopomněl spolujezdce žertovně upozornit: „Tady budu jednou bydlet!“ Už s vážnou tváří, když těžce onemocněl rakovinou, to sdělil i manželce Ivaně. Ta potom musela vynaložit obrovské úsilí, aby našla vhodné místo pro manželův hrob, které by dokázalo přivítat zástupy fanoušků a bylo přitom důstojné. Nakonec se jí to podařilo v rekordním čase do Vánoc.

Manévry na hřbitově kvůli Karlu Gottovi. A Andrea Pomeje: Vánoce bez dárků!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.