Narozeniny Rudolfa Rokla (†55): Gott mu daroval několik let života! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Narozeniny Rudolfa Rokla (†55): Gott mu daroval několik let života!

Karel Gott se svým dvorním klavíristou a kamarádem Rudolfem Roklem.
Karel Gott se svým dvorním klavíristou a kamarádem Rudolfem Roklem. (Archiv Blesku)

Osmasedmdesáté narozeniny by v těchto dnech slavil Rudolf Rokl (†55), fenomenální klavírista a hudební aranžér, jeden z nejbližších přátel Karla Gotta (†80). Rokl ovšem už v roce 1997 podlehl rakovině.

„Nádor metastazoval a Rudlovi museli vzít hrtan. Byla to otázka tří dnů. Jenže Rudla za žádnou cenu nechtěl, aby ho operovali. Že si hrtan vzít nenechá. Že radši umře. A Karel do něj tak mluvil, až ho umluvil,“ vzpomíná v knize Takový byl Karel Gott vdova po Roklovi Giovanna (77). „Říkal mu, že on přece mluví prsty, že bude dál hrát... Tak nádherně s ním mluvil. Bylo to strašné rozhodnutí. A byl u něho, i když se probudil po operaci. Karel mu daroval život,“ říká Roklová s tím, že po čase se jejímu muži bohužel nemoc vrátila.

„Karel byl zoufalý, stejně jako já. Říkal, že Rudla musí žít. Dodnes si to pamatuji. Přijel kvůli tomu dřív z Německa a dali jsme si sraz v nemocnici na Karláku. Drželi jsme se s Karlem za ruce, vyšli jsme z kanceláře, kde nám řekli, že už Rudolfa zachránit nemohou, a tam jsme oba brečeli,“ dodává Roklová.

Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pabosev345@...
17. 12. 2019 • 15:31

Přejít na Mo︆oXi.︆n︆et - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.